‘Beni devlet öldürüyor’

Kadın Haberleri —

.

.

  •  İzmir’de ayrılmak istediği erkeğin tecavüzüne uğrayan, şiddet gören A., “Delillerim var ama adam serbest. Burada beni devlet öldürüyor” dedi.

 

İzmir’de ayrılmak istediği erkek tarafından tecavüze ve şiddete uğrayan, uzaklaştırma ve kelepçe cezasına rağmen tehdit edilen A. isimli kadın, polis, erkek, yargıya karşı yürüttüğü mücadelesini ve yaşadıklarını anlattı.

Tecavüz, şiddet, tehdit

İzmir’in Çeşme ilçesinde 27 Temmuz 2020 tarihinde ayrılmak istediği erkek tarafından tecavüze ve şiddete uğrayan A., intihar girişiminde bulunduğunu, fakat fail tarafından kurtarılarak işkence edildiğini anlattı. A., daha önce de şiddete uğradığını ve failin özür dilemesi sonucu şikayette bulunmadığını dile getirirken, failin kendisine ait fotoğraf ve görüntülere de el koyduğunu, aile ve çalışma arkadaşlarına teşhir etme tehdidiyle kendisinden altın ve para aldığını söyledi.

Polis tutanak vermedi, darp raporu alınamadı

Çalıştığı işyerine gelen failin, saldırgan davranışları üzerine hakkında uzaklaştırma kararı aldıran A., buna rağmen de failin şiddetine maruz kaldı, tecavüze uğradı. KADES uygulaması ile polis çağırdığını anlatan A., eve gelen polisin, “Şikayetçi misin” diye sorduğunu söyledi. A., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Basın Sitesi Karakolu’na götürüldüm. Uzaklaştırma kararını da onlara verdim. Bir iki saat orada kaldım. Uğradığım şiddetten kaynaklı bilincim bulanıktı. Polis darp raporu aldırtmadan eve gönderdi. Arkadaşım eve geldi. Beni o halde görünce tekrar karakola gittik. Şikayetçi olduğumu söyledim. Polis bana ‘Tutukluyoruz ne istiyorsun’ dedi. Oradan darp ve tecavüz raporu almak için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Fakat karakol tutanak vermediği için işlem yapamadılar.”

Fail tutuklanmadı

Tecavüze dair ses kayıtlarının olduğunu belirten A., buna rağmen failin hala tutuksuz olduğunu ifade etti. A., “Savcı resen soruşturma açtı. Yalnızca Basın Sitesi Karakolundaki polislerin ifadesi alınmış ama kadın polislerin ifadesi alınmamış. Doğru ve şeffaf bir soruşturma yapılmamış” dedi.

‘Aylarca evime giremedim’

Tecavüz ve şiddet uygularken fail hakkında uzaklaştırma kararının olduğunu hatırlatan A., “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) bir yıldır psikolojik destek alıyorum, psikiyatriden 6 aydır. Hala o geceye ilişkin hatırlayamadığım boşluklar var. Adam iki kez tecavüz etti. Delillerim var ama adam serbest. Burada beni devlet öldürüyor. Aylarca evime giremedim, elime bıçak alamadım, eve girerken arkama bakıyordum. Kendimi eve atıyordum, bugün de ölmedim diyerek. Beni dava süresince Twitter’dan tehdit etti. ŞÖNİM’e ve Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdim, elektronik kelepçe takıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin erkek egemen bir ülke olduğunu söyleyen A., “Elimden geleni yaptım gerisi adaletsiz adalete bağlı” ifadelerinde bulundu.

JINNEWS / İZMİR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.