Beyza’nın katili devlet

Kadın Haberleri —

Selim Tekin

Selim Tekin

  • Hakkında 35 kez şikayette bulunulan Beyza Doğan’ın katili Selim Tekin, 15 yaşındaki Ş.Ü.’ye cinsel saldırıdan tutuklansaydı, cezalandırılsaydı Beyza ölmeyecekti.

İstanbul Bahçelievler’de  koruma kararına rağmen Selim Tekin( 28) adlı erkek, Doğan ailesinin evine girerek 16 yaşındaki Beyza Doğan’ı ensesinden vurdu. 6 Ağustos’ta meydana gelen olayda failin, Beyza Doğan’ı birkaç kez kaçırdığı ve hakkında 35 kez şikayette bulunduğu kaydedildi.

Koruma kararı vardı

Selim Tekin denilen erkeğin, Beyza Doğan’ı 13 yaşından beri sistematik olarak taciz ettiği, 3-4 kez kaçırdığı öğrenilirken, bu neden dolayı ailenin koruma kararı çıkardığı belirtildi.

Baba Cuma Doğan: 35 kez şikayette bulundum

Adli Tıp Kurumu kapısında kızının cenazesini beklerken bir haber ajansına konuşan baba Cuma Doğan, koruma kararına rağmen kızının katledilmesine tepki gösterdi. Baba Doğan, “Defalarca bu şahıs kızımı kaçırma teşebbüsünde bulundu. Bakırköy Adliyesine 35 kere şikayette bulundum. Ben karakola gidip kızımı nasıl koruyacağımı sordum. Beni Bakırköy Adliyesi'ne yönlendirdiler. Bu kişi yine benim işte bulunduğum saatte eve tekmeleyerek geldi. Parklarda yatan biri. Ben yaptıklarından sonra tekrar adliyeye gittim, nöbetçi savcıya kendisinin benim evime geldiğini saldırdığını söyledim. Koruma kararı verdiler. Devletimiz bizi koruyor diye içim rahattı” dedi.

.
Beyza Doğan

Türkiye’deki adaletten şikayetçiyim

Failin olay günü binaya saklandığını ve eve silahla girdiğini anlatan baba Cuma Doğan, “Kızımı koltuk altına alıp silahı kafasına doğrultuyor, annesi yalvarmasına rağmen kızı götürmek istiyor. Kızım 'istemiyorum gelmiyorum' diye ona yalvarıyor” diye anlattı.

“Ben Türkiye'deki adaletten şikayetçiyim, şu an kızım morgda yatıyor. Bunun hesabını kim verecek? Ben kimden hesap soracağım?” diye isyan eden Cuma Doğan, daha önce savcılığa yaptığı şikayeti hatırlattı. Baba Doğan, “Gidip savcıya yalvardım, en azından uzak dursun diye ufak bir ceza versinler istedim. Bana yerime oturmam gerektiğini söyledi, kızımın şikayetçi olmadığını söyledi. Benim kızımın kararıyla mı karar veriyorsunuz? Ben bir baba değil miyim? Kızın şikayetçi değil dediniz ya, kızım şu an morgda” diye isyan etti.

Fail tutuklansaydı Beyza yaşayacaktı

Fail Selim Tekin’in, Beyza Doğan’ı katletmesi olayı gündemdeki yerini korurken, ortaya yeni bir haber çıktı. Evrensel’den Eylem Nazlıer’in geçtiği habere göre; 2018 yılında fail Selim Tekin’in, 15 yaşındaki başka bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. Bu olayda da şikayetler dikkate alınmadı. Olay sırasında 15 yaşında olan Ş.Ü. Nazlıer’e yaşadıklarını şunları anlattı: “Savcılığa gittik, dört kez koruma kararı çıkardık. Defalarca şikayette bulunduk. Eğer benim yaşadıklarımı dikkate alsalardı belki Beyza yaşayacaktı. Ben geceleri bu adamın kabusuyla uyanmayacaktım.” 

Cinsel saldırıya uğradı

Beyza’yla birebir aynı şeyleri yaşayan Ş.Ü. de, fail ile internet üzerinden tanıştığını söyleyerek, “Bana ilk başta hangi semtte falan oturuyorsun gibi sormuştu. Boş bulunup söyledim. Önce okulumu buldu. Sonra beni takip ederek ev adresimi öğrendi” dedi. Failin tıpkı Beyza olayında olduğu gibi apartman içine girdiğini, kardeşinin bebek arabasını yaktığını dile getiren Ş.Ü, “Apartman içine saklanıp boğazıma bıçak dayamıştı. ‘Benimle geleceksin yoksa bu bıçağı ailenin gözü önünde sana saplarım’ demişti” diyerek 7 Ekim 2019 yılında yaşadığı yaşadığı cinsel saldırıyı anlattı. 

Suçlayıcı tavırlayla karşılaştı

Cinsel saldırı ve darp sonrası, babasının gelmesiyle birlikte polise gittiklerini dile getiren Ş.Ü., hastane muayenesininden geçtiğini söyledi. Suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Ş. Ü., sonraki sürecin kendisi için çok daha aşağılayıcı olduğunu ifade etti. Ş.Ü., “Polisler bana ‘Düzgünce anlat senin bununla bir ilişkin mi var?  İlişkin var ki böyle olmuş, gece gece bizi avukatla falan uğraştırma’ gibisinden konuştular. Herkesin beni suçlayıcı tavrıyla karşı karşıya kaldım. Bunları bana 15 yaşında yaşattılar.”

Fail bir gün tutuklu kalmadı

Savcılıktan koruma kararı çıkardıkları halde tacizin devam ettiğini belirten Ş.Ü. failin bir gece dahi nezarette kalmadığını söyledi. Okulunu değiştirdiğini, psikolojik tedavi gördüğünü anlatan Ş.Ü.  2019’da fail hakkında dava açıldığını belirterek şöyle dedi: “Tutuksuz yargılandı. Hani o dönemde tutuklu yargılansaydı, Beyza yaşıyor olacaktı. Beyza’nın öldürüldüğünü televizyondan gördüm, inanamadım. Kendi hayatımdan da endişe ediyordum. Bir yerden yeniden çıkacağından korkuyordum. Ben korkularla yaşadım, yaşadıklarımı dikkate alınıp tutuklansaydı ne Beyza ölecekti ne ben bu kabusu yaşıyor olacaktım.” 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.