MURAT MANG / BIELEFELD


Almanya'nın Bielefeld kentinde faaliyet yürüten Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) 7. olağan kongresini gerçekleştirdi. Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) Temsilcisi Engin Sever "Erdoğan tüm devletin gücünü kendi eline alarak Kürtlere ve muhalefete karşı saldırıya geçmek istiyor. Bizim için bu referandumda 'Hayır' demek Sur'un, Cizre'nin, Nusaybin'in katliamların, tutuklamaların hesabını sormak demektir. Tüm gücümüzle hayır çalışmalarına katılmalıyız" dedi. 

Sever'in konuşmasının ardından çalışma raporu okundu ve delegelere yönetimine eleştirilerini sundu. Raporda öz eleştirinin olmaması, yeterince resmi üyenin olmaması, dış ilişkiler alanında yeterince çalışmaların yürütülmemesi, inanç gruplarının meclis çalışmalarına katılmaması, Êzîdî, Alevi ve Müslüman temsiliyetinin tam olarak kongreye yansımadığı eleştiri konusu oldu. 

Tartışmaların ardından komisyon seçimlerine gidildi. Yeni dönemde  örgütlenme, kadın, gençlik, barış ve uzlaşı, şehit aileleri, dil ve eğitim, diplomasi, PYD, disiplin ve kültür komisyonları faaliyet yürütecek.

 Toplam 73 üyenin görev aldığı yeni dönem yönetiminde  Zeynep Alpboğa ve Nuri Koyun eşbaşkanlığa seçildi.  Eşbaşkan Zeynep Alpboğa seçim sonrası yaptığı konuşmada "Elimden geleni yapacağım. Pakizelere, Sakinelere, layık olmaya çalışacağım"dedi. Nuri Koyun da "Ben tek başıma bir şey yapamam. Ama birlikte çok şey başarabiliriz. Hepimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kongrede Kardeş Aile Kampanyası'na katılım ve Yeni Özgür Politika'ya abone çağrısı yapıldı.