Bielefeld’de Rojava ve Filistin tartışıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) panel

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) panel

  • Bir aydan beri Dünya kamuoyunun gündeminde olan Gazze savaşı ve Rojava Kurdistan’ına dönük Türk devlet saldırıları bir panel ile tartışıldı. Ostfestfalen Lippe’nin (OWL) organize ettiği panelde konuşan gazeteci Fehim Işık; “Rojava’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ile inşaa edilen üçüncü yol çizgisinin önemi bu savaş ile daha görünür hale gelmiştir” dedi. 

Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Bielefeld Demokratik Güç Biriği OWL (Ostfestfalen Lippe) taradından organize edilen “Ortadoğu‘da Filistin Krizi ve Rojava gerçeği” konulu panele çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Eğitimci ve gazeteci Fehim Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin uyguladığı üçüncü yol stratejisinin önemi ve çözüm alternatifi anlatıldı. 

Çözüm Demokratik Konfederalizim 
5 Kasım günü DTKM’de saat 13.00’de başlayan panelde yaşanan İsrail Hamas savaşının Ortadoğu tarihindeki yeri ve güncel gelişmeler ışığında Emperyalist güçlerin krizi derinleştiren politikalarına dikkat çekildi. Panelist Fehim Işık, üçüncü yol stratejisi çerçevesinde çözümün mümkün olacağını anlattı. Gazeteci Işık, “Rojava’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ile inşaa edilen üçüncü yol çizgisinin önemi bu savaş ile daha görünür hale gelmiştir. Ne Emperyalistlerin ne de onların işbirlikçisi bölgesel güçlerin politikalarının halklar açısından bir çözüm olmadığı bu savaşla bir kez daha görülmüştür” dedi. 
Gazeteci Fehim Işık, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın Demokratik Konfederalizm Projesine atıfta bulunarak, “Ancak ve ancak eşitlik, adalet ve özgürlük temelinde inşa edilmiş bir Demokratik Konfederal sistem içinde, halklar barış ve kardeşlik temelinde bir arada yaşayabilir. Bu sistem ile halkların ortak kurtuluşu gerçekleşebilir” dediği sunumunu, kapitalist-emperyalist sistemin Rojava'yı bir tehdit olarak görmeye devam ettiklerini dile getirerek tamamladı. BIELEFELD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.