Bıkım ailesinin acı günü

Kadın Haberleri —

FAHRIYE BIKIM

FAHRIYE BIKIM

  • Barış Annesi Fahriye Bıkım ve ailesi trafik kazası geçirdi. Kazada eşi Fehmi Bıkım ve kızı Nihal Bıkım yaşamını yitirirken, Fahriye ana ve kızı Sibel Kırmızı yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Fahriye ananın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kızı Sibel’in ise hayati tehlikesi devam ediyor. 

 

DENİZ YILDIZ

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Fahriye Bıkım, Kocaeli’nin Çayırova ilçesi TEM Otoyolu Şekerpınar mevkiinde meydana gelen trafik kazasında eşi ve bir kızını kaybetti.

Adapazarı’ndan Amed’e gitmek için 5 Eylül günü Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru yola çıkan Bıkım ailesinin içinde yer aldığı araç, Şekerpınar mevkiinde yaşanan trafik kazası nedeniyle yavaşladı. Aşırı hızlı olduğu belirtilen araç, Bıkım ailesinin olduğu araca arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan baba Fehmi Bıkım (90) ve öğretmen olduğu öğrenilen Nihal Bıkım (54) yaşamını yitirdi.

Kazadan yaralı kurtulan Barış Annesi Fahriye Bıkım (84) Gebze Medikal Park Hastanesi’nde, kızı Sibel Kırmızı ise Ümraniye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Fahriye ananın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, beyin ameliyatı geçiren Sibel’in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. 

Araç arkadan çarptı

Kaza ardından ulaştığımız Fahriye annenin yeğeni Seyitxan Kırmızı "Kaza havalimanına giderken sabah saatlerinde yaşandı. Orada bir kaza var. Onlarda dururken arkadan gelen bir minibüs bunlara vuruyor. Fehmi amcayla kızı vefat etti. Araçtaki 3 kişi de yaralanıyor. Fahriye annenin durumu iyi, vücudunda birkaç kırık var. Sibel beyin ameliyatı (dün) geçirdi, durumu hala kötü. Şöförün de yoğun bakımda olduğu bildirildi" dedi. 

Baba ve kızı defnedildi

Kazada yaşamını yitiren baba ve kızı toprağa verildi. Fehmi Bıkım ve Nihal Bıkım’ın cenazeleri yakınları tarafından Sancaktepe’de bulunan Yenidoğan Mezarlığı’nda defnedildi. Taziyeleri ise Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Kulukan (Pilavtepe) Köyü’nde kurulacak.

TJA’dan başsağlığı

Tevgera Jinên Azad (TJA), kaza ardından yayınladığı başsağlığı mesajında, Fahriye anne ve kızı Sibel için acil şifa diledi. 

Ne işkence ne cezaevi yıldıramadı

Barış Annesi Fahriye Bıkım, Elazığ Karakoçanlı. Nihal, Sibel, Elif Zühal adında 3 kızı ve bir de oğlu olan Fahriye ananın hayatı mücadeleyle geçti. Kürt sorunun çözümü, Kürtlerin birliği ve barış için mücadale eden Fahriye anayı ne işkence, ne cezaevi ne de ilerleyen yaşı durduramadı.

2000 yılında Barış Annesi olarak Güney Kürdistan’a giderek kanın durması için Talabani’ye beyaz tülbent veren Fahriye ana dönüşte sınır kapısında gözaltına alınmış ve 4 gün boyunca işkencede kalmıştı. Talabani’ye verdiği tülbentle boğulmak istenen Fahriye ana ardından tutuklanarak Mardin Cezaevi’ne konulmuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.