Bin 474 başvuru

Kadın Haberleri —

.

.

  • Başûrê Kurdistan’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genel Müdürlüğü Eylül ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Eylül ayında şiddet gören 1.474 şikayette bulundu. Ağustos, Temmuz verilerine göre de kadına yönelik şiddet arttı.

Başûrê Kurdistan’da Eylül ayında kadına yönelik şiddet arttı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre yalnızca Eylül aynıda 6 kadın katledildi. 

6 kadın katledildi

Kadınlardan ikisi Hewlêrê'de, üçü Dihok'ta ve biri Silêmanî'de katledildi. 

7 kadın intihara sürüklendi

Raporda ayrıca yedi kadının intihara sürüklendiği de ayrıca belirtildi. Buna göre, Hewlêr’de üç, Dihok'ta bir, Silêmanî’de iki ve Soran'da bir kadın intihara sürüklendi.

6 kadın yakıldı

Kadınları yakma olaylarının ayrı görüldüğü raporda Eylül ayı içerisinde 6 kadının yakıldığı kayıtlara geçti. Raporda, Dihok'ta 3, Germiyan'da 1 ve Soran'da 2 kadının yakıldığı belirtildi.

1.474 şikayet kayıtlara geçti

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genel Müdürlüğü idaresi ayrıca Eylül ayında 1.474 şikayetin kayıt altına alındığını duyurdu.
Buna göre; Hewlêr 632, Dihok 308, Silêmanî 322, Germiyan 122, Soran 28 ve Raperin 62 kadın gördüğü şiddetten dolayı şikayette bulundu. 

22 kadın cinsel saldırıya uğradı

Eylül ayında 22 kadına yönelik cinsel şiddetin de yaşandığı belirtilen raporda, cinsel şiddetin türü tam olarak öğrenilemezken, en çok hangi illerde kadına yönelik cinsel saldırının yaşandığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre; Hewlêr 7, Dihok 9, Silêmanî 4 ve Soran 2 kadın cinsel saldırıya uğradı.

Önceki aylara göre kadına yönelik şiddet arttı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genel Müdürlüğü rapora göre Başûrê Kurdistan’da Eylül ayında kadına yönelik şiddet oranı Temmuz ve Ağustos ayına göre daha fazla arttı. 
Temmuz ve Ağustos aylarında 4 kadın katledilmiş, 8 kadın intihara sürüklenmiş ve 23 kadına yönelik şiddet vakası kaydedilmişti.

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.