Bir haftada 100 sürgün

❏

  • Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde son bir haftada 100’e yakın siyasi tutsak, koğuşlarına yapılan baskınla apar topar eşyalarını bile alamadan çeşitli cezaevlerine sürgün edildi.

ERDAL BAZ

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan bütün PKK’li tutsaklar 3 Ekim gecesi saat 04.30 sıralarında odalarına yapılan baskınla sürgün edildi. Koğuşlara yapılan baskına katılan silahlı asker ve özel harekatçılar, tutsakları darp edip hakaretlerde bulunarak 10 dakika içerisinde odalarını boşaltmalarını boşaltmadıkları takdirde zorla çıkaracaklarını belirtti. Baskınlardan sonra cezaevi duvarlarından bazılarının özel hareket ve jandarma tarafından yıkıldığı da ama bunun sebebinin hala anlaşılmadığı alınan bilgiler içerisinde. Gazetemize konuşan Saime Ateş Mesutoğlu, eşi Şerif Mesutoğlu’nun 3 Ekim gecesi tekli hücredeyken işkenceyle çıkarılarak Ankara Sincan Cezaevi’ne sürgün edildiğini belirtti. Saime Ateş Mesutoğlu, şunları paylaştı: ”Konuyla ilgili cezaevi yönetimi ne bize ne de eşime önceden haber vermemiş. Eşimin sürgün edildiğinden Sincan’dan telefon açmasıyla haberimiz oldu. Sesi çok kötü geliyordu bana şunları söyledi: ‘Pazar günü 04.30 gibi koğuşlara silahlarla çok öfkeli bir şekilde içeri girdiler ben ne oluyor, dedim. Onlar da elime bir poşet verdi bu poşete girecek kadar eşya al çık sizi başka cezaevine göndereceğiz, dediler. Çok öfkeli ve sert muamele ettiler’. Bütün siyasi tutsaklar eşyalarını alamadan işkence edilerek çıplak aramaya tabii tutularak sürgün edildi.”

Cezaevi duvarlarının yıkıldığını, sürgün ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtten Mesutoğlu ”Şu an eşimin ne durumda olduğunu bilmiyorum kısa bir telefon görüşmesi yaptık, kötü muamele ve zorla odalarından çıkarılmışlar. Çıplak aramaya maruz kalmışlar. Sürgün edildikleri cezaevinde yanlarında eşyaları ve paraları yok. Tutsak olan insanlara bunu yapmak insanlık suçudur, buna sessiz kalmayacağım” diye konuştu.

Tutsak Hekim Sungur’un babası Sadık Sungur da telefon görüşmesinde oğlunun kendisine ”koğuşlara özel hareket polisleri ve gardiyanlar tarafından sürekli baskınlar yapılıyor cezaevinin duvarları yıkılıyor neden böyle yapıldığını bilmiyoruz” dediğini belirtti.

Kırıkkale F Tipi’ndeki ağır müebbetlik tutsaklardan Serdal Devirel, Mehdi Baştimur, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Maşuk Abay, Salih Gül, İsmet Karak, İsmet Akın, İbrahim Yağız,Serhat Yüksek,Nizamettin Özoğlu, Şehmus Poyraz, Kadri Sönmez’in Ankara Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne, diğer tutsaklardan bazılarının da Antalya L Tipi’ne gönderildiği öğrenildi, kalanların nereye götürüldükleri ise bilinmiyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.