
Boş durmuyorlar
Ulusal ya da uluslararası herhangi bir gruptan destek almadıklarını belirten Ahmet Saymadı, sadece iletişim halinde oldukları ve ortak çalışma yürüttükleri GIT Türkiye, Öğrencime Dokunma Kampanyası, Eğitim-Sen 6 No’lu şube gibi yerler olduğunu ifade etti.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi ile de görüştüklerini ifade eden Saymadı, bazı çalışmalarında milletvekillerinden destek istediklerini sözlerine ekledi.
Yaptıkları çalışmaların bir kısmının rapor ve tutuklu öğrenci listesi hazırlama, iddianame inceleme, bunlarla ilgili belgeler hazırlama gibi masa başı çalışmalardan oluştuğunu dile getiren Saymadı, diğer taraftan da sokak eylemleri, açık dersler, cezaevi önü dersleri, mahkeme önü eylemleri, mezuniyet töreni eylemleri gibi daha aktif eylemlilikleri de kapsadığını belirtti.
TÖDİ’nin tutuklu öğrencilerle ilgili hazırladıkları kapsamlı raporda sayısal veriler ve uygulamalar, öğrencilere yargılama esnasında uygulanan hukuksuzluklar, delil yetersizliği, ‘suçun’ oluşmadığına dair ispatlar, eğitim hakkı ihlalleri, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve yargılama sonuçlarında verilen cezalar yer alıyor.
‘Yılmadan çabalamak gerekiyor’
MESA gibi uluslararası kuruluşlardan ödül almalarının inisiyatifin sesinin duyulmasına, yaptığı çalışmaların güvenilirliğine, öğrencilerin yaşadıkları sorunların daha geniş çevreler tarafından bilinmesine imkan sağladığının altını çizen Saymadı, TÖDİ’nin önümüzdeki dönemde de şimdiye kadar yaptığı çalışmaları devam ettirmeye çalışacağını ifade etti. Saymadı, sözlerini şöyle noktaladı: „Mesele gelip geçici bir mesele değil, bir kuşağın örgütlenme ve ifade özgürlüğünün elinden alınması meselesi. O sebeple hassasiyetle üzerinde durup, öğrencilerin özgürlüğü için yılmadan çabalamak gerekiyor.“
ÖZLEM GALİP