Bir tel saç koparmalarına izin vermeyeceğiz

Kadın Haberleri —

ELİF ŞAHİN

ELİF ŞAHİN

  • Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmaya çalışılan KHK’li mimar Alev Şahin, “Bu ülkenin devrimci, direnen kadınlarından, sosyalistlerinden, yurtseverlerinden bir tel saç daha koparmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

ÖZNUR DEĞER/JINNEWS 
 
Bir AKP-MHP politikası olarak Türkiye’de sosyalist, devrimci, demokrat kesimlere yönelik tehdit, baskı, taciz, kaçırma olayları artarak sürüyor.

2020 yılında sadece HDP Gençlik Meclisi üyesi olan 160 kişi kendilerini MİT çalışanı, polis veya farklı kimliklerle tanıtan kişiler tarafından kaçırıldı. 2021 yılının başından bu yana ise başta gençler olmak üzere çok sayıda kişi ya kaçırıldı ya da kaçırılmaya çalışıldı. 

‘İfade eksikliğin var’ diyerek…

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen, tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan mimar Alev Şahin, 20 Ağustos günü evine giderken kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmaya çalışıldı.

“İfade eksikliğin var” diyerek zorla araca bindirilmeye çalışılan Şahin, “Yol kesme yöntemi, yeni bir yöntem mi?” diye sordu. Başından geçenleri anlatan Alev Şahin, araca binmemesi üzerine polislerin parkta oturup sohbet etmeyi teklif ettiğini söyledi. Şahin, “Kendileriyle sohbet edecek ortak bir konum olmadığını, polisle sohbet etmediğimi, gözaltına alındığımda emniyette dahi ifade vermeyen biri olduğumu açıkça ifade ettim” dedi. 

Aracın plakasını verdim

Şahin şöyle devam etti: “En son avukatıma ulaştım ve beni bindirmeye çalıştıkları aracın plakasını vererek durumu anlattım. Ben daha telefonda avukatımla konuşurken, polisler arabaya binerek oradan uzaklaştı.”

Olay ardından suç duyurusunda bulunan Şahin, olayı görüntüleyen kameraların polis tarafından alındığını belirtti.

Cesur olmanın zamanıdır

Şahin, Türkiye’de kadın olmanın sömürüye, tacize, şiddete, eril zihniyetin baskısına maruz kalmak olduğuna dikkat çekerek, muhalif kadın olmanın ise bu şiddetin dozunu artırdığını söyledi. “Muhalif olan, öne çıkmış kadınlar ve erkekler için dünden daha cesur olmanın zamanıdır” diyen Şahin, “Korkunun karşısında cesareti, cesaretin terazisine de insan onurunu koymak gerekiyor” dedi.

Olayın takipçisi olacağım

Kaçırılma olaylarına karşı dayanışmanın altını çizen Şahin şöyle devam etti: “Onlar bizi sokak ortasında durduracak kadar cesursa, bizim onlardan daha cesur olmamız gerekiyor. Bu ülkenin devrimci kadınlarından, direnen kadınlarından, sosyalistlerinden, yurtseverlerinden bir tel saç daha koparmalarına izin vermeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa bir arada yapmalıyız.”

Olayın takipçisi olacağını kaydeden Şahin, “Bu tip bir baskıyla biz direnen kadınları yıldırabileceklerini akıllarının ucundan geçiremesinler” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.