Black Mambas kaçak avcılığa karşı

Kadın Haberleri —

Black Mambas

Black Mambas

  • Dünyada kaçak avcılıkla mücadele birimlerinde genellikle silahlı erkekler öne çıkıyor. Fakat Güney Afrika'daki Büyük Kruger Ulusal Parkı içinde yer alan Olifants West Doğa Koruma Alanı'nda faaliyet gösteren bir birim ise alışılagelmiş kalıplardan biraz daha farklı.

Adını ölümcül bir yılandan alan Black Mambas (Kara mambalar), Güney Afrika'da tamamı kadınlardan oluşan ilk kaçak avla mücadele birimi. Kuruldukları 2013 yılından bu yana yerel vahşi yaşamın korunmasında önemli bir etkiye sahip oldular. Tuzak ve kapanların kaldırılmasıyla kaçak avcılığı önemli ölçüde azaltıp ve rezerv içindeki gergedan kaçakçılığını ortadan kaldırdığını söylüyorlar.

Grup üyeleri herhangi bir silah taşımıyor, bunun yerine silahlı diğer kaçak avcılarla karşılaştıklarında onların desteğine güveniyorlar. Korucular gerçek zamanlı olarak takip ediliyor ve kendi komuta kontrol merkezlerini işletiyorlar. Biber gazı, kelepçe ve telsizlerle görevlendiriliyorlar ve pusuya düşürülmüyorlar.

Vardiyalı olarak çalışıp, 20.000 hektarlık Olifants West Doğa Koruma Alanı'nda devriye geziyor, gözleri tuzaklara ve çevre çitini aşan saldırılara karşı tetikte. Her türlü duruma tepki vermek için yoğun eğitime ve askeri disipline güveniyorlar.

Black Mambas üyesi kadınlar sosyal konumlarını güçlendirmenin yanı sıra ekonomik bağımsızlığını da kazanıyor. Ayrıca yerel yaban hayatının korunması için fark yaratma becerisi, konunun daha geniş kitlelerce anlaşılmasını da sağlıyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.