Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Yemen'in alevler içinde olduğunu ifade etti. Genel Sekreter çatışmaların patlak vermesinden önce bile Yemen'de insani krizin yaşandığına ve son olayların bu acıları daha da katladığına değindi. Ban Ki Moon "Bu nedenle Yemen'deki tüm taraflarca derhal ateşkes (ilan edilmesi) çağrısında bulunuyorum" dedi. "Hayat kurtarıcı yardımların Yemen'e ulaştırılması ve gerçek barışı desteklemenin zamanı" olduğunu vurgulayan BM Genel Sekreteri şiddetin derhal sona ermesi ve siyasi diyaloğa geri dönülmesi gerektiğini belirtti. 


Savaş sivilleri vuruyor

Yemen'de üçüncü haftayı geride bırakan hava saldırıları nedeniyle 40 bin Yemenli mülteci konumuna düştü, yüzlercesi de hayatını kaybetti. 


Ülkede BM temsilcisi yok

Ülke yangın yerine dönerken, savaşan taraflar arasında arabuluculuk yapacak BM temsilcisi de henüz atanmış değil. Birkaç gün önce BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer, 4 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmişti. 


Harekat 26 Mart'tan beri sürüyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon 26 Mart'ta ülkede hava harekatı başlatmıştı. Husileri desteklemekle suçlanan İran'ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Yemen'e yönelik hava operasyonunun derhal durdurulmasını ve halka yardım gönderilmesini istemişti. 


 HABER MERKEZİ