BM'ye çağrı: Özerk Yönetimi tanıyın

  • Kuzey-Doğu Suriye Özerk  Yönetimi, 19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, ”Birleşmiş Milletler Özerk Yönetimi tanısın” dedi.

 

Kuzey-Doğu Suriye Özerk  Yönetimi, 19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümünü kutlayarak, ''DAİŞ’e karşı nasıl mücadele edip bütün soykırım ve tasfiye planlarını boşa çıkardıysak şimdi de başaracağız'' dedi.

Büyük fedakarlıklarla elde edilen kazanımlarımızı korumakta ısrarcı olduğunu vurgulayan Özerk Yönetim açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:

*  Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak 19 Temmuz Devrimi’nin 9’uncu yıl dönümünü bütün halkımıza adıyoruz.

*  Halkımızın büyük fedakarlıklarıyla elde edilen kazanımlarımızı korumakta ısrarcıyız. Bu vesileyle Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spi gibi işgal edilen bölgeleri özgürleştirene ve göçmenleri topraklarına geri getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz.

*  19 Temmuz direnişinden ve gücünden ruh alarak, geçtiğimiz yıllarda DAİŞ’e karşı nasıl mücadele edip bütün soykırım ve tasfiye planlarını boşa çıkardıysak şimdi de başaracağız.

*  Kuzey-Doğu Suriye’deki bütün halklara birlik olmaları halkların kardeşliği projesini savunmaları çağrısı yapıyoruz. Suriye’deki bütün taraflara adalet, demokrasi ve işgal altındaki bölgelerin kurtarılması için çalışma çağrısı yapıyoruz.

*  Özerk Yönetim olarak, Suriye’deki adaletin ve demokrasinin sağlanması için Suriye’deki bütün ulusal taraflarla çalışmaya hazırız. Dahası işgal altındaki bölgeleri işgalcilerden temizlemek, Suriye’nin toprak bütünlüğüne olan inancımızı yerine getirmek için iş birliğine ve çalışmaya da hazırız.

*  Özerk Yönetim olarak, Suriye krizinin çözümünün Birlemiş Milletlerin 2254’üncü sayılı kararına bağlı olduğunu belirtiyor ve BM’ye Kuzey-Doğu Suriye bölgelerini tanıması çağrısı yapıyoruz. Suriye krizinin tek çözümünün BM 2254’üncü sayılı kararına bağlı olduğunu bir kez daha belirtiyor, bazı tarafların Suriye’de yürüttüğü siyaseti kınıyoruz.

* Aynı zamanda BM ve ilgili bütün kurumlara konuları birbirinden ayırmaya, bölgelerimizi Suriye’nin diğer bölgeleri gibi tanımaya ve halkımızın taleplerine anlam vermeye çağırıyoruz.” QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.