Boşandı da kurtulamadı

Kadın Haberleri —

Fatma Çalışkan

Fatma Çalışkan

  • Boşandığı halde 2 yıldır eski eşinin fiziki, psikolojik saldırılarından kurtulamayan Fatma Çalışkan, saldırı anında 3 jandarmanın saldırgana sigara uzatıp sohbet ettiğini, polisin ise kendisini azarladığını aktardı. 

CEYLAN ŞAHİNLİ / MA- ANTEP

Fatma Çalışkan (28), 2015’de evlendiği Mustafa Osanmaz’dan (36) sistematik şiddet nedeniyle 2020 yılında boşandı. Ancak boşanmasına rağmen Osanmaz’ın fiziksel ve psikolojik şiddeti devam etti. 2021 yılının Mart ve Ekim ayında Fatma Çalışkan’a fiziksel saldırıda bulunan ve ölümle tehdit eden Osanmaz’ın saldırıları sürüyor.

Antep’te çocuklarıyla birlikte yaşayan Çalışkan, en son aracında seyir halindeyken Osanmaz’ın saldırısına uğradı. Çalışkan şikayetçi oldu, ancak Osanmaz’a sadece “Mala zarar verme” suçundan dava açıldı. Ölüm tehditlerine ise, “Kovuşturmaya yer yoktur" denildi.

Fatma Çalışkan yaşadığı şiddeti ve bu şiddet karşısında başvurduğu resmi kurumların tutumunu eleştirerek, 29 Haziran’da Antep 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada dayanışma çağrısında bulundu. 

Çocuklara şiddet

5 yıllık evliliği boyunca her türlü şiddete maruz kaldığını anlatan Çalışkan, 2 çocuğunun da yer yer fiziksel ve psikolojik şiddet gördüklerini söyledi. Çalışkan, “Kumar oynuyordu, bu süreçte maddi kayıplar yaşadı ve bu nedenle beni suçluyordu. İkinci çocuğuma hamileyken geceleri beni uyandırarak hakaretler ediyordu. Psikolojik şiddet uyguluyordu. Evimizi, arabamızı kaybettik. Son olarak bana cinsel şiddet uygulamaya başladı. Daha fazla katlanamadım boşanma kararı aldım” dedi. 

Mahkemenin belirlediği şartlar altında boşandıklarını belirten Çalışkan, “Her hangi bir talepte bulunmadım. İki çocuğum için toplam 500 TL nafaka belirlendi. Ancak, daha sonra evimdeki eşyalarımı istemeye başladı” diye anlattı. 

Hem suçlu hem güçlü

Boşanma sonrası fiziki takip ve saldırılar maruz kalan Çalışkan  2021 Mart ayında çocuklarını okula götürmek isterken Osanmaz’ın aracının önünü kestiğini ve zorla araçtan kendisini indirmeye çalıştığını söyledi. Olay sırasında Osanmaz’ın kolunu camdan çıkarmaya çalıştığını belirten Çalışkan, saldırıya uğramasına rağmen Osanmaz’ın darp raporu aldığını belirterek şöyle dedi: “Kolunu camdan çıkarsın diye çok uğraştım. Gidip hastaneden ‘beni parçaladı’ diyerek darp raporu almış. Olay ilk başladığında yurttaşlar gelip onu uyardı. Bu defa da çevredekilere saldırıyordu” dedi. 

Faile jandarmadan sigara ikramı

2021 Ekim ayında çocuğunu okuldan alırken yine saldırıya uğrayan Çalışkan şunları kaydetti: “Işıklarda durdum. O sırada aracıma saldırdı. Aracın camlarına vurarak kırdı. Daha sonra kaçmak istedi. Orada 3 sivil jandarma varmış, onu durdurdular. Ben de aracımda iken KADES uygulamasını kullanmıştım. Aracımı yol kenarına çekerek çocuklarımı cam parçalarının arasından çıkardım. Bu esnada jandarmalardan 3’ü de ona sigara ikram etmiş sohbet ediyorlardı. Yanımıza gelerek nasıl olduğumuzu sormadılar. Daha sonra polisler geldi. Osanmaz’a sinirlenip, beni azarladılar. Mağdur olduğum halde o gün azarlandım. O cam kırıkları ile emniyet merkezine gönderildim. O ise amcası ile görüşmek istemiş ve merkeze getirilmeden önce onun amcası ile yüz yüze görüştürülmesi sağlanmış.”

Fail, mağdurdan önce karakoldan çıktı

Karakolda 3-4 saat bekletildiğini ve o sırada da Osanmaz’ın hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını dile getiren Fatma Çalışkan, “Orada bana, ‘Seni de aileni de öldüreceğim’ gibi tehditlerde bulundu. Ben o gün ifade ile uğraşırken o benden önce merkezden ayrıldı” dedi. 

Cana kasıt olduğu belli olmasına rağmen failin hemen serbest bırakılmasını kaldıramadığını belirten Çalışkan, O gün elektronik kelepçe talebimi de ‘savcı gerek görürse zaten verir’ diyerek tutanağa yazmadılar” diye konuştu. 

Olayı sanal medyada paylaştıktan sonra Osanmaz hakkında elektronik kelepçe ve 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırabildiğini söyleyen Çalışkan tüm şikayetlerine rağmen dava açamadı. Çalışkan, “Ben bu olaylardan sonra hakkımı arayabileceğimi zannediyordum çünkü ‘hukuk’ olduğuna inanıyordum, ancak böyle olmadığının farkına vardım" dedi. En son yaşanan saldırıda Fatma Çalışkan 3 buçuk saat ifade verirken, Mustafa Osanmaz 15 dikkat içerisinde salındı.

Çalışkan, sistematik şiddet görmesine rağmen Osanmaz hakkında sadece aracının camını kırdığı için, “Mala zarar verme”  suçundan dava açıldığını belirterek, 29 Haziran’da Antep 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya başta kadınlar olmak üzere tüm kesimlere dayanışma çağrısında bulundu. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.