Boşanma arttı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadın aktivistler Xaneqîn’de boşanma oranlarının yükseldiğini, kadın “intiharlarının” arttığını, sanal medya üzerinden kadınların tehdit edildiğini belirtti.

Başûrê Kurdistan’ın Diyala kentine bağlı Xaneqîn’de kadına yönelik şiddet verilerine yasak gerçeksiyle ulaşılamıyor. Boşanma oranlarına ilişkin ise Xaneqîn’de 11 ayda 86 çiftin boşandığı kaydedildi. 

Çiftler arası anlaşmazlık arttı

Zeynep Erkewazi

Xaneqîn’de yaşayan kadın aktivistlerden Zeynep Erkewazi, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek, sanal alanda kadınların tehdit edildiğini söyledi. Boşanma oranındaki artışa da dikkat çeken Erkewazi şöyle dedi: “Çiftler arasında yaşanan sorunlar ve anlaşmazlıklar oranında da artış yaşanıyor. Geçtiğimiz senelerde bir “intihar” vakası ile karşılaşırdık ancak bu sene 11 ay içerisinde 2 kadın “intihar” etti. İntihar edenlerden biri öğrenciydi, diğeri ise eşinin kendisine sadık kalmaması nedeniyle intihar ettiği anlaşıldı.”

Sorunlar ailevi ve ekonomik

Fevziye Ahmet

Xaneqîn Kürdistan Kadın Birliği Toplumsal Şube Müdürü Fevziye Ahmet ise yaptığı değerlendirmede şunları belirtti: “Kadınların yaşadığı farklı sorunlara ilişkin uyarlarda bulunuyor ve elimize ulaşan dosyaları yakından inceliyoruz. Kadınlar ailevi, ekonomik sorunlar yaşıyor ve sorunlarını bizlere taşıyor. Bizler de bu sorunları mahkemeye taşıyor ve orada çözüme kavuşturuyoruz.”

ROJNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.