Brexit Bakanı istifa etti

Dünya Haberleri —

İngiltere'nin Brexit Bakanı David Frost

İngiltere'nin Brexit Bakanı David Frost

  • İngiltere'nin Brexit Bakanı David Frost hükümetin politikalarını eleştirerek istifa etti. Hükümet de Frost'un istifasını onayladı. a

Brexit Bakanı Frost, Başbakan Boris Johnson'a gönderdiği istifa mektubunda “Bexit artık güvenli" diyerek istifa etti. İngiliz basınına göre, Frost istifasını yaklaşık bir hafta önce sundu, ancak Johnson onu Ocak ayına kadar görevde kalmaya ikna etti. Ancak istifası onaylanmadan mektubunun Başbakanlık ofisi tarafından Cumartesi akşamı basına sızdırılmasına çok kızan Brexit Bakanı, aynı akşam ani bir kararla istifa etti. Frost, “Bu planın bu akşam kamuoyuna açıklanması, hayal kırıklığına neden oldu ve bu şartlar altında derhal geçerli olmak üzere istifa etmenin doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Hükümeti eleştirdi

Aynı zamanda İngiliz Lordlar Kamarası üyesi olan Frost, Johnson hükümetinin salgın politikasını da eleştirdi.

Tekrar korona kısıtlamaları olmayacağı yönündeki sözlerin tutulmaması nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Frost, "Umarım işler en kısa zamanda rayına oturtturulur ve başka yerlerde gördüğümüz zorlayıcı önlemlerin cazibesine kapılmayız” ifadelerini kullandı.

Johnson’a son darbe

2,5 yıl boyunca AB ile ayrılık müzakerelerine liderlik eden Frost'un istifası, son dönemlerde siyasi olarak baskı altında olan ve liderliği sorgulanan Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson’a “son darbe” olarak yorumlandı.

LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.