
Serêkaniyê kentinde oturan Arap asıllı 58 yaşındaki İbrahim Izzo ilerlemiş yaşına rağmen yaklaşık bir yıldır YPG ve YPJ savaşçıları ile aynı mevzilerde barbar DAIŞ çetelerine karşı savaşıyor. Arkadaşları arasında Bavê Emar olarak tanınan Izzo,
Rojava da halkları koruyan tek gücün YPG/YPJ olduğunu ve bundan dolayı direnişe katılmaya karar verdiğini belirtti. Izzo, karanlık güçlerin DAIŞ’e destek verdiklerini bununda çetelerin Rojavaya saldırısı ile ortaya çıktığını belirtti.
Egemen güçlerin, bölgede yaşayan halkların birliğini kendi çıkarlarına karşı tehdit olarak gördüğünü dile getiren Izzo, YPG /YPJ güçleriyle Süryani Askeri Meclisi ve El-Senadîd güçlerinin birlikte bölgeyi savunmalarının biçok farklı hesabı bozduğunu dile getirdi.
Bütün bölge halklarının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Izzo, “Herkesin YPG saflarında direnişe katılması gerekir. İslam adına hareket ettiklerini söyleyen bu çetelerin İslami değerlerle hiçbir ilgisi yok. Yaptıklarının hiçbir dinde karşılığı yoktur” dedi.
“Biz bu mevzilerde onurumuzu ve namusumuzu koruyoruz” diyen Izzo, şöyle konuştu: “Barbar çetelere karşı burada bütün halkları korumak için bulunuyoruz. Kanımızın son damlasına kadar halkların özgürlüğü ve huzuru için savaşmaya devam edeceğiz. Buradan bütün halklara özellikle Arap halkına sesleniyorum. Gelip direnişe katılsınlar.”
RANIYA MIHEMED/ANHA/DIRBÊSIYÊ