Bu suçu işlemeye devam edeceğiz

Dünya Haberleri —

.

.

İngiliz gazeteci Mark Campbell ve Kürt kadın aktivist Beritan Silemani hakkında PKK bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle açılan dava adliye önünde eylem ile protesto edildi. İnsan hakları savunucusu ve hukukçu Margaret Oven da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini açarak, “Bu suçu işlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DİREN DİCLE ERDEN /LONDRA

PKK bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle ‘terör propagandası’ iddiasıyla haklarında dava açılan İngiliz gazeteci Mark Campbell ve Kürt kadın aktivist Beritan Silemani’nin ilk duruşması Londra Westminster Magistrates Court’ta görüldü. Campbell ve Beritan’da destek vermek amacıyla insan hakları savunucusu Margaret Oven, gazeteci Rahila Gupta, akademisyen Lida Kayhko, araştırmacı yazar Charlotte Grace, aktivist Katie Higgins, KCDK-Başur Temsilcisi Heval Şivan, Kürt Halk Meclisi temsilcileri Ercan Akbal, Türkan Budak, yazar Ali Boyraz ile çok sayıda Kurdistanlı ve dostları adliye önünde bir araya geldi.

Campbel ve Beritan’ın yargılandığı Av. Ali Has’ın da hazır bulunduğu ilk duruşma da kimlik tespiti ve ön savunmalar alındı. İddia makamı Beritan ve Campbell’a yasaklı bir örgütün sembollerini taşıdıklarını ve bunun suç olduğunu ileri sürdü. Savcılığın yasaklı sembolleri taşıdıklarını kabul edip etmediklerini sorusuna ise Campbell ve Beritan, “Biz bu sembolleri taşıdık ve semboller suç değildir” diye yanıt verdi. Ön savunaların ardınan duruşma 22 Şubat 2023 tarihine ertelendi.

Beritan Silemani & Mark Campbell

Onurlu bayrağımızı savunacağız

PKK bayrağı taşıdığı için hakkında dava açılan gazeteci Mark Campbell, “Dünyanın en baskıcı rejimlerinden Türkiye lehine İngiltere hukuku politize edilmemelidir. Bu bayrağı taşımanın ‘kriminal’ değil ‘onur’ olduğunu ve Kürt halkının kriminalize edilemeyeceğini Birleşik Krallık Mahkemelerinde gururla ifade edeceğiz” dedi.

Sarı mekaplı Kürt kadın olarak bilinen Beritan ise, Kürt halkının Zap’ta yürüttüğü direniş ruhuyla Kurdistan halkının onurlu bayrağını savunacaklarını ifade ederek, “İhanet içerisinde olanlar bilsin ki gerilla ruhu her yerde. An azadî an azadî” diye konuştu.

Hukukçu Margaret Oven

Bu suçu işlemeye devam edeceğiz

Margaret Oven da, İngiltere’nin Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikalarına karşı tavır alması ve savaş suçlusu olan Erdoğan’a karşı tutum alması gerektiğini vurguladı. Bir suçlu aranacaksa İngiltere’nin Türk devletine silah satmasının ‘suç’ olduğunu ifade eden Oven, “Eğer bir halkı ve onun değerlerini savunmak suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.