Bundeswehr Merkel’e törenle veda etti

Dünya Haberleri —

Alman ordusu, Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenledi/foto: AFP

Alman ordusu, Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenledi/foto: AFP

  • 16 yılı aşkın başbakanlık görevine veda edip, emekliye ayrılacak olan 67 yaşındaki Angela Merkel, Perşembe akşamı Berlin’de düzenlenen askeri törenle uğurlandı

Alman ordusu, Başbakanı Angela Merkel için askeri veda töreni düzenlendi.

16 yılı aşkın başbakanlık görevine veda edip, emekliye ayrılacak olan 67 yaşındaki Angela Merkel, Perşembe akşamı Berlin’de düzenlenen askeri törenle uğurlandı.

Merkel'in başbakanlığa vedası vesilesiyle Alman ordusunun (Bundeswehr) sivil bir kişi onuruna düzenlediği en yüksek düzeyli tören olan 'Großer Zapfenstreich' töreni, Federal Savunma Bakanlığı bahçesinde gerçekleşti. Merkel'in, törende askeri bando tarafından çalınacak üç şarkıdan biri olarak kendisi gibi Doğu Almanya'da doğan ve ülkenin punk efsanesi olan Nina Hagen'ın bir şarkısını seçmesi dikkat çekti.

Veda törenine, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier başta olmak üzere çok sayıda üst düzey siyasetçi katıldı. Merkel törende yaptığı konuşmada, çoğu zaman çok zorlu geçen 16 yıllık başbakanlığının ardından minnettarlık ve alçakgönüllülük hissettiğini söyledi. Konuşmasında ayrıca demokrasi için daha fazla mücadele çağrısında bulunarak ve halefi Olaf Scholz'a başarılar diledi.

CDU’lu Merkel, 8 Aralık'ta Federal Meclis'te Başbakanlık görevi için yemin edecek olan Sosyal Demokrat Partili Olaf Scholz'a görevini devredecek.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.