Buyrun, bu da künyeleri

  • Türk Savunma Bakanlığının ölümlerine dair sessiz kaldığı askerlerin künyeleri ve askeri malzemelerinin görüntüleri de yayınlandı. 

 

HPG BİM, 31 Mayıs’ta Türkiye'nin asker kayıplarını gizlediğine işaret ederek, 29 Mayıs'ta Metîna'da çıkan çatışmada öldürülen 4 askerin ismini duyurdu; astsubay kıdemli çavuş Yunus Eylik, uzman çavuş Ali Taşkın (Siirt Komando Tugayı), uzman çavuş Mevlüt Çetin ve uzman çavuş Ahmet Akpınar. Aradan geçen süreye rağmen ismi açıklanan askerlere dair Türk Savunma Bakanlığı ve Türk Genelkurmay Başkanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bir süre önce konuya dair açıklama yapan HPG Sözcüsü Serdar Yektaş, ellerinde 9 asker cenazesinin olduğunu ve bazı asker ailelerinin kendilerine başvuru yaptığını açıkladı. Yektaş, “Türk devletinin tehditleri nedeniyle ailelerin ismini açıklamayacağız” dedi.

Gerilla TV, dün de söz konusu tarihte öldürülen astsubay kıdemli çavuş Yunus Eylik ve uzman çavuş Ali Taşkın’a ait künye ve eşyaların görüntüsünü paylaştı. Görüntülerde sırt çantası, silah, şarjörler, bıçaklar, el feneri, tespih ve dürbünler ile iki rütbeli askere ait künyeler yer aldı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.