Büyük bir katliam olabilirdi

  • Türk devletinin bombaladığı Mexmûr Kampı’na giden HDP heyetinden Mîzgîn Arî, büyük bir katliamdan dönüldüğünü belirterek, BM'ye inceleme çağrısı yaptı.

KDP’ye bağlı özel güçlerin HPG’nin bulunduğu bölgelere sevk edildiği 5 Haziran'da, Mexmûr Mülteci Kampı da Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) tarafından bombalandı. Kampta yer alan okula yakın bir mesafede bulunan ve kamp halkının kullandığı parka atıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilciliği yetkililerinden oluşan dört kişilik heyet, 9 Haziran’da kampa giderek incelemelerde bulundu. Heyette yer alan isimlerden Mîzgîn Arî, saldırıya dair bilgileri ve bölgedeki son gelişmeleri, MA’dan Zeynip Durgut’a anlattı.  

Arî, bombalanan noktanın çocukların ve kadınların zaman geçirdikleri, piknik yaptıkları park olduğunu belirtti. Bombardıman yapıldığı sırada parkta bir yoğunluğun olmaması nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadığını söyleyen Arî, “Birkaç saat sonra yapılsaydı, çok büyük bir katliam olabilirdi. Şans eseri olmadı” dedi. Saldırıya dair kamp halkını dinlediklerini belirten Arî, “Kampın BM ve Irak devletinin güvenliği altında olduğunu söylüyorlar. ‘Nasıl olur da Türk devleti çok rahatlıkla bu saldırı da bulunuyor?’ diye soruyorlar. BM ve Irak’ın bu saldırılara karşı sessizliğinin ürkütücü olduğunu söylediler. BM’den oluşan bir komitenin olay yerine giderek, olayı yakından takip etmesini talep ettiler. Biz de onların bu taleplerine katılıyoruz ve BM’yi bu konuda sorumlu olmaya davet ediyoruz” dedi.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.