Çağan'ı serbest bırakın

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlerden Çağan için eylem

Gençlerden Çağan için eylem

  • Avrupa gençlik hareketinden aktivistler, gazeteci Ahmed Azad Çağan’ın İsviçre’de sınır dışı edilmek üzere tutulduğu merkezin önünde eylem yaparak serbest bırakılmasını istedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, Gazeteci Ahmed Azad Çağan’ın tutuklu bulunduğu İsviçre’nin Zürih kentinde özgür bırakılması için eylem gerçekleştirdi.
İsviçre’yi alınan bu yanlış karardan geri dönmeye ve Ahmet Azad Çağan’ı serbest bırakmaya çağıran TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Çağan'ın Türk devletinin tehditlerine maruz kaldığını ve hayati tehlikesi olduğuna dikkat çekti. Elerinde Çağan’ın fotoğrafları ile protesto gösterisi süzenleyen genç aktivistler “yoldaşlarımızın politik haklarının verilmemesini kabul etmiyoruz” dedi. TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin konuya ilişkin gösteri esnasında yaptıkları açıklama şöyle: “Gazeteci arkadaşımız Ahmed Azad Çağan, yaşamı tehdit altında olduğu için Avrupa'ya sığınmak zorunda kalmış ve İsviçre’ye iltica talebinde bulunmuştu. Ancak İsviçre yetkilileri, sınır dışı edilmesi yönünde karar aldı. Bu durumu Çağan'ın yaşamını tehlikeye atan bir gelişme olarak değerlendiriyor, yoldaşlarımızın politik haklarının verilmemesini kabul etmiyoruz. Deport ve başka ülkelere gönderme tehdidini asla kabul etmiyor ve boyun eğmiyoruz. Her zaman ve her yerde arkadaşımızın özgürlüğünü haykıracağız.” ZÜRİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.