Gençlerin yürüyüşü 4. gününde

Yurt Dışı Haberleri —

Özgürlük Yolculuğu/Foto: Arjîn Nûjîn

Özgürlük Yolculuğu/Foto: Arjîn Nûjîn

  • Almanya’nın Mannheim kentinde Cumartesi günü başlayan “Rêwîtiya Azadî (Özgürlük Yolculuğu)” gençlik yürüyüşü 3’üncü gününü geride bıraktı. Başta Almanya olmak üzere Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika gibi Avrupa’nın farklı ülkelerinden 300 gencin katıldığı yürüyüş büyük bir coşku ve kararlılıkla devam ediyor.

Özgürlük Yolcuları dün sabah otobüslerle Heidelberg’den Homburg kentine geldi. Homburg tren istasyonunda toplanan gençler Saat 11.00’de tren istasyonunda yürüyüşe geçti. 11 km yürüyen gençler Kirkel şehir merkezine ulaştı. Yoğun yağmur ve olumsuz hava koşullarına rağmen yürüyüş boyunca marşlar söyleyen gençler sloganlar eşliğinde hedeflerine büyük bir moral ve kararlılıkla yürüdü. Ardından tekrar Homburg’a dönen gençler akşam “Jineoloji” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Gençler geceyi ise Kurdistanlılıların evlerinde geçirdi. 

Bugün saat 09:00’da Friedrichsthal Merkezi Tren İstasyonun'da toplanacak Özgürlük Yolcuları 15 km yürüyerek Saarbrücken şehir merkezine varacak. Buradaki yürüyüş ardından gençler tekrar Homburg kent merkezinde geçerek, sanatçılar Ozan Cömert, Bermal Çem, Koma Hezex ve Saarbrüken’den yerel bir grubun katılacağı moral gecesine katılacak.

14 Şubat Çarşamba günü sabah saat 09.00’da Saarbrücken’deki tren istasyonunda toplanacak gençler 13 kilometre yürüyecek. Akşam da DKTM’deki panele katılacak. Gençler ardından ise Strasbourg’a geçecek. Bassel’den gelen enternasyonalistler ve Paris’te gelen yürüyüş kollarıyla Strasbourg belediyesinin önünde buluşarak Avrupa Konseyi’ne doğru meşalelerle yürüyerek uluslararası komployu protesto edecek. KİRKEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.