Özgürlüğe kadar meydanlardayız

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • TCŞ ve TekoJIN’ın enternasyonalist gençler ile birlikte katılma kararı aldığı “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesine çerçevesinde Avrupa’nın 15 merkezinde mitingler düzenlendi. 
  • Avrupa Gençlik Hareketinin öncülük ettiği mitinglere yoğun katılım vardı. İkinci jenerasyon geçliğin yanı sıra kamplarda kalan gençlerin de katıldığı miting ve gösterilerde Bijî Serok Apo” ve “hepimiz PKK’liyiz” sloganları hiç susmadı.  

M. ZAHİT EKİNCİ/HAKAN TÜRKMEN 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun siyasi çözümü için başlatılan küresel kampanyaya katılma kararı alan gençlik örgütleri ve enternasyonalist gençler meydanları doldurdu. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer (TekoJIN) çağrısı ile Avrupa ve dünya kentlerinde meydanları dolduran gençler Rêber Apo’ya özgürlük dedi. TCŞ ve TekoJIN gençleri kadın özgürlüğü, demokratik ve ekolojik bir yaşam için Kürt Özgürlük Hareketi ve dostlarının başlatmış olduğu hamleye katılmaya çağırdığı eylemler Avrupa’nın 15 merkezinde  gerçekleşti. 
Avrupa’nın birçok merkezinde ve Kanada’da yapılan yürüyüş, miting ve açıklamalarda Kürt ve enternasyonalist gençlik Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve tüm topluma uygulanan tecridi protesto etti. Eylem ve etkinliklere katılanlar 18 Kasım günü Berlin’de PKK yasağına son verilmesi için yapılacak olan merkezi mitinge katılım çağrısı yaptı. 

 

 

‘Her yerde mücadele edeceğiz’
Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde bir araya gelen Kürt ve enternasyonalist geçler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün kendi özgürlükleri olduğunu yüksek sesle haykırdı. Gece yapılan yürüyüş ve mitinge çok sayıda genç katıldı. Kamplada kalan gençlerin yoğun katılım gösterdiği yürüyüş ve mitingde aktif mücadele çağrısı yapıldı. 

 

Ferhat Cangir

 

Berlin’deki mitinge katılanlardan Ferhat Cangir, Türk devletinin asimilasyon, ajanlaştırma ve Kürt halkına dayatılan siyaset dışına itilme mağdurlarından. Cangir, 4 ay önce Kurdistan’ı terk etmek zorunda kalan bir genç olarak katıldığı mitingde “Önder Apo’ya 3 yıldır mutlak tecrit uygulanıyor. Bu tecriti kırmak, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için Kürt gençleri olarak bu yürüyüşte yerimizi aldık. Türk devletinin baskıları, ajanlaştırma politikaları ve asimilasyonu sonucu sürgün olmak zorunda kaldık. Önderliğimizin etrafında kenetlenmek, fiziki özgürlüğünü sağlamak için sokaklarda, caddelerde bulunduğumuz her alanda demokratik eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Botan Çiçek

 

Farqînli Botan Çiçek’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için mitinge katılanlardan. Gördüğü işkencelerden dolayı yurdunu terk eden Çiçek: “Kendimi tanıdığım, gördüğüm günden bu güne demokratik siyasi faaliyetler içerisinde yer aldım. 25 yılı aşkındır Önderliğimiz sistematik işkenceye uğruyor, son olarak 32 ayı aşkındır da tecrit derinleşti avukatlarıyla, ailesiyle görüşemiyor. Türk devletinin hukuk dışı bu uygulamasını kabul etmiyoruz. Kürt genci olarak bu tecriti kırana kadar, alanlarda olmaya devam edeceğiz” diyor. 

“Hepimiz PKK’liyiz”
Frankfurt’ta Kürt Gençlik Hareketleri ve enternasyonalist gençlik hareketlerince ortak düzenlenen yürüyüşte, Frankfurt, Mannheim, Mainz, Darmstadt, Giessen, Hanau ve Offenbach kentinden gelen Kürt halkı ve dostları bir araya geldi. Frankfurt’un Goethe meydanında toplanan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden pankart ve flamalarla yürüyüşe geçti. Kent merkezinde “Bijî Serok Apo”, Bê Serok jiyan nabe”, “Hepimiz PKK’liyiz”, “Katil Erdoğan” sloganları atarak Frankfurt Zoo’ya kadar yürüdü. Miting 18 Kasım günü PKK yasağına karşı Berlin’de yapılacak eyleme katılımı ile son son buldu.

Defend Kurdistan öncülük etti
Bremen’de hamleye katılım eylemine Defend Kurdistan İnsiyatifi öncülük etti. Rêber Apo’ya uygulanan mutlak tecrit rejiminin protesto edildiği eylemde Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal ve soykırım saldırıları teşhir edildi. Saat 14:00’de saygı duruşu ile Bremen HBF’da başlayan Solidaritat mit Rojava (Rojava ile Dayanışma) yürüyüşüne Defend Kurdistan aktivistleri, Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) aktivistleri, Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Sêvê Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Bremen Eyalet Parlamentosu, Oberstraße, Am Brill, Martinistraße güzergahında süren yürüş “Bijî Serok Apo, Solidaritat heißt Wiederstand Kampf die Faschismus in jedem Land” (Dayanışma direniştir, faşizme karşı her yerde mücadele), “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana YPG”, “Bijî berxwedana YPJ”, “Bijî PKK” sloganları eşliğinde, Domsheide’de son buldu.

Kırmızı çizgi bellidir
Hamburg merkez tren istasyonu önünde başlayan yürüyüş Kürt ve enternasyonalist gençlerin taleplerini dile getirdi. Saygı duruşu ardından bir konuşma yapan gençlik temsilcisi Emin Amed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, üzerinde uygulanan tecridin ortadan kalkması için Kürt gençleri olarak mücadelelerini hayatın her alanında devam ettireceklerini söyledi. Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın yüzlerce posteri taşınırken "Öcalana Özgürlük, Kurdistan’a Barış" pankartı taşındı.

 

Bahoz Panos

 

Hamburg’da yürüyüşe katılan gençlerden Bahoz Panos  tecrit ve izolasyon politikasını kınama ve tüm siyasi tutsaklarla dayanışma içinde olmak için yürüyüşe katılanlardan. Bir yıldan uzun bir süredir Almanya’da yaşayan Panos; “DAİŞ’in Rojava’da halkımıza saldırdığında da meydanlardaydım. Bundan dolayı Türk devletinin baskılarına maruz kaldım. Ama asla adım atmadım. Burada da tüm eylemseliklere katılarak halkımın yanında oluyorum. Önderliğimiz etrafında kenetlenmek her Kürt gencinin görevidir” diyerek mücadeleye devam mesajı verdi.

 

Bedir Yıldız

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve siyasi tutsaklara uygulanan hukuk dışılığa dikkat çekerek tepki gösteren Bedir Yıldız, “Bir Kürt genci olarak Önderliğimize uygulanan insanlık dışı tecridin son bulması için burdayım” diyor. “Bizler de tüm dünya halkları gibi kendi ülkemizde özgür ve insanca yaşamak istiyoruz” diyen Yıldız’ın ardından konuştuğumuz Alexsander, “Bir yanım hep Kürt” diyor ve ekliyor “halkımıza karşı yapılan baskıları kınamak için buradayım. Tecritin kalkması ve Önderliğimiz’in özgürlüğü için gençler olarak daha fazla mücadele etmeliyiz. Mücadelemiz yeterli değil” diyor.

İşkence sisteminin sorumluları
Düsseldorf'taki yürüyüş DGB Haus önünde başladı.
Gençler sık sık Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü talep eden sloganlar atarak, İmralı sisteminin yıkılması mesajlarını verdi.
 Ayrıca gençler, Almanca sloganlar ile Almanya başta olmak üzere Avrupa’da bulunan tüm insan hakları kurumlarını, İmralı işkence sistemine karşı açıklama yapmaya çağırdı. Sessiz kalanların İmralı işkence sisteminin sorumluluğuna ortak olduğunu söyledi.

Dostlar Stuttgart’taydı
Stuttgart kenti Lautenschlager caddesinde gerçekleşen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Stuttgart DKTM tarafından organize edilen yürüyüşe gençler öncülük ederken, Zusammenkämpfen, OTKM, RiseUp for Rojava, Partizan ve Die Linke gibi Türkiye ve Almanyalı parti ve örgütler katıldı. Schlossplatz'da sona eren gösteri boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük sloganları haykırıldı.

Abdullah Öcalan posterleri ile yürüdüler
“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde Kurdistanlılar ve dostlarının alanlara çıktığı merkezlerden biri de Almanya’nın Freiburg kenti oldu. Platz der alten Synagoge’de başlayan yürüyüşte “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı ve pankartlar ve Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

 

 

"Tecridi kıralım, faşizmi çökertelim”
Avusturya’nın başkenti Viyana’da Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde bir araya gelen gençler Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün herkes için gerekli olduğuna dikkat çekti. Kurdistanlıların saat 15.00’da Schwarzenbergplatz’da bir araya gelmesi ile bir miting düzenlendi. Gençler "Tecridi kıralım, faşizmi çökertelim ve Önderliği özgürleştirelim" yazılı pankart taşıdı.

 

 

“Önder Apo ile başaracağız”
Fransa’nın Paris kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykırdı. Gençler, Gare Du Nord’da bir araya gelerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep eden slogan yazılı beyaz tişörtler giyip, yürüyüşe başladı. Republique Meydanına kadar “Bijî Serok APO” sloganları eşliğinde büyük bir coşku ile yürüyen gençler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Önder APO ile başladığımız yolda Önder APO ile başaracağımızın sözünü veriyoruz" denildi.

Özgürlüğü özgürlüğümüzdür vurgusu
Marsilya kenti Kürt ve enternasyonalist gençlerin kitlesel yürüyüş ve mitingine sahne olan bir başka Avrupa kentiydi. Draguignan’da bir araya gelen gençler, Küçük Postane önünde yürüyüşe geçti. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Liberté Pour Öcalan” sloganları atıldı. Kürt halkının özgürlüğünün Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünden geçtiğini belirten gençler, "Kapitalist sisteme karşı mücadelenin önünde en büyük engel Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüdür" dedi.
Draguignan kentinde gençler öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi için yürüyüş düzenlendi.

 

 

15 metrelik pankart
Lozan kenti İsviçre’de yapılan protesto gösterilerinin kitlesel gerçekleştiği merkezlerden biriydi. Gençler, “Free Öcalan” (Öcalan’a Özgürlük) yazılı yaklaşık 15 metrelik pankart ile Place de Riponne Caddesi'nde yürüyüşe başladı. TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının dünyanın içinde bulunduğu bu kaos sürecine tek çare olduğunu belirtti. Kürt sorununun çözümü için muhatabın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen gençler, İmralı işkence sistemi yıkılmadığı sürece alanları terk etmeyeceklerini belirtti.

Kaosa çözüm özgürlüktedir 
Zürih kentinde de bir araya gelen gençler, tüm devrimci gençleri Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için alanlara çağırdı. TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının dünyanın içinde bulunduğu bu kaos sürecine tek çare olduğunu belirtti.

 

 

“Birleşik halklar tarih yazar”
İtalya’nın Torino şehrinde Defend Kurdistan tarafından eylem organize edildi. Piazza Castello meydanında başlayan eylemde yüzlerce enternasyonalist genç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü. Gençler, “Bijî Serok Apo” sloganı ve “Birleşik halklar tarih yazar - Zafere kadar Rêber Apo ile” şeklinde attıkları İtalyanca sloganlar eşliğinde şehrin merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.