Çakılan ilk kıvılcım 38 yıldır aydınlatıyor

  • PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, 38 yıl önce Eruh ve Şemdinli eylemleriyle başlayan bağımsızlık ve özgürlük direnişinin, bugün Kürdistan’ın dört bir yanında faşist-soykırımcı düşmana öldürücü darbeler vuran gerilla ve halk eylemleriyle zafer yolunda ilerlediğini belirtti. 

 

Kürdistan'ın ilk gerillalarının, 38 yıl önce Türk devletine sıktığı ilk kurşun, rejimin karanlığına çaktığı ilk kıvılcımla başlayan bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşü, büyük bir askeri, siyasi ve toplumsal güce dönüşerek, muazzam kazanımlarla nihai zafere ilerliyor. 15 Ağustos Atılımı'nın 39. yılına girerken direnişin dağda, ovada, şehirde, dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında zafer çizgisinde sürdüğüne işaret eden PKK Yürütme Komitesi, "Özgürlüğe her zamankinden daha yakın olduğumuzu müjdeliyoruz" dedi. 

15 Ağustos 1984 Devrimci Atılımı'nın, 1982 Büyük Zindan Direnişi'ni dağa ve gerillaya taşıyarak hayata geçirdiğini ve Kürdistan’ın dört bir yanındaki halka ulaştırdığını hatırlatan Komite, "12 Eylül karanlığına sıkılan ilk özgürlük kurşunu olarak Kürdistan’ın dört bir yanını etkiledi. Karanlığa çakılan bir kıvılcım olarak tüm Kürdistan’ı ve dünyayı aydınlattı. Sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyasete vurduğu darbelerle halklara ve insanlığa umut oldu. Her türlü köleliği, teslimiyeti, iş birlikçiliği ve ihaneti yerle bir ederek, bağımsız düşünce ve özgür yaşamı yarattı. Apocu düşünce ve tarzın etkin ve başarılı uygulaması olarak, tarihsel bakımdan Apocu devrimci çizginin doğruluğunu kanıtladı" dedi. 

Tüm kazanımların temeli

Çok açık ki, Kürtlerin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi adına her şeyi, Zindan Direniş Kararı ve bunu pratiğe geçiren 15 Ağustos Devrimci Gerilla Atılımı temelinde kazandığını vurgulayan Komite, şöyle devam etti: "Her türlü bilinç, örgütlenme ve eylem bu temelde gelişti. PKK’nin yeniden inşası, kahraman gerilla öncülüğü, kadın ve gençlik örgütlülüğü, her şeye kadir cesaret ve fedakarlık bu temelde ortaya çıktı. 1990’ların halk serhildanına bu temelde ulaşıldı. Tarihi Ulusal Diriliş Devrimi bu temelde başarıldı ve Kadın Özgürlük Devrimi bu temelde başlatıldı. Başûr’daki Kürt statüsü bu atılımın dolaylı sonucu olurken, Rojava Özgürlük Devrimi doğrudan sonucu olarak gerçekleşti.

Tam bir aydınlanma hareketi

Kürdistan’a dayatılan soykırımcı zihniyet ve siyasetin etkisini kırarak, Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu için tam bir aydınlanma hareketi geliştirdi. Hatta tüm tarihi ve dünyayı da aydınlattı. Önder Apo’nun dehasının ürünü olarak, yeni bir zihniyet ve yaşam tarzı devrimi geliştirip insanlığı kendi hakikati ile yeniden buluşturdu. Bu temelde insanlık için yeni bir Önderlik gerçeği yaratmayı başardı. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum paradigmasıyla ve demokratik özerkliğe dayalı demokratik konfederalizm projesiyle iktidar ve devlet sisteminin ortaya çıkardığı tüm sorunlar için demokratik çözüm yolunu açtı. Artık dünyanın neresinde olursa olsun, hiçbir toplumsal sorun çözümsüz değildir.

İki sınavdan da geçti

15 Ağustos Devrimci Gerilla Atılımı ve onu var eden Apocu çizgi, tarihi süreç içinde iki büyük sınavdan başarıyla geçmesini bildi;

* Sovyetler Birliği’nin çözülüşü  

* Uluslararası Komplo

Önder Apo, bu iki tarihsel süreci de sürekli derinleştirdiği zihniyet ve vicdan devrimleri temelinde başarıyla aştı. Böylece tüm ezilen insanlığa demokratik kurtuluşun ve özgür yaşamın yolunu göstererek, yeni bir umut kaynağı haline geldi. Artık özgürlük umudu he zamankinden daha güçlüdür. Hareketimiz ve halkımız işte böyle bir Önderlik gerçeği tarafından eğitilerek özgür yaşama tutkuyla bağlandı ve her koşulda özgürlük için mücadele etmenin bilinç, cesaret ve fedakarlığını kazandı." 

Özgürlüğe daha yakınız

15 Ağustos Atılımı'nın 39. yılına girerken direnişin dağda, ovada, şehirde, dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında zafer çizgisinde sürdüğüne işaret eden Komite, şunları kaydetti: "Kürdistan Özgürlük Gerillası, Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere Medya Savunma Alanları'nda, Bakur ve Başûr’da, Türkiye metropollerinde kahramanca savaşıyor ve tarihin en anlamlı direniş destanlarını yazıyor. Kendisini Egîd ve Zîlan komutasında eğitip örgütleyerek, NATO ve KDP desteğindeki AKP-MHP saldırılarını bir bir kırıyor ve Kürdistan’ı faşizme mezar ediyor. Özgürlüğe her zamankinden daha yakın olduğumuzu herkese müjdeliyoruz.

Rejim çöküş sürecindedir

Açık ki faşist-soykırımcı düşman, Medya Savunma Alanları'yla birlikte Kuzey-Doğu Suriye’ye de saldırılarını sürdürüyor. Yine Şengal ve Mexmûr gibi alanlara her fırsatta saldırmaya çalışıyor. Rojava ve Başûr halkımızı bu temelde korkutarak kaçırtmak ve Kürdistan’ın bu parçalarını da işgal etmek istiyor. Bunun için ABD’den Rusya’ya kadar her yere koşuyor ve herkesle pazarlık yapıyor fakat artık eskisi gibi imkan bulamadığı ve iyice sıkışıp çöküş sürecine geldiği de açıkça görülüyor. Biz inanıyoruz ki; tüm bu alanlardaki özgürlük güçleri ve halklar birleşip örgütlenerek bu soykırımcı işgal saldırılarına karşı yiğitçe direnecekler ve AKP-MHP faşizminin çöküşünü hızlandıracaklar. Başta KDP ve NATO güçleri olmak üzere AKP-MHP faşist-soykırımcılığına destek veren herkesi bir kez daha uyarıyoruz. AKP-MHP çökecek ve işlediği insanlık suçlarının hesabını verecek. Bu kesindir. Dolayısıyla herkes dikkat etmeli ve hiç kimse bu insanlık suçuna ortak olmamalı, elini Kürt kanına bulamamalıdır."

PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımı'nın 39. yılının, her zamankinden daha büyük bir mücadele ve zafer yılı olacağını vurgulayarak, her alanda 15 Ağustos'u coşku içinde kutlamaya çağırdı.  BEHDİNAN

 

Gerilla tüm planlarını bozuyor

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, tüm saldırılara karşı göğsünü siper ederek savaşan gerillanın, işgalcilerin tüm planlarını bozduğunu belirterek, yüce fedailik, çelikten irade ve büyük inançla zaferini şimdiden garantilediğini söyledi. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. 15 Ağustos Atılımı'nın, Kürdistan halkı için yepyeni bir çıkış, başaşağı giden bir tarihten yücelen bir geleceğe uzanma, soylu değerlerini yeniden yaratma, kimliğini ve özgürlüğünü kazanma mücadelesini başlatma miladı olduğunu vurgulayan Merkezi Karargah Komutanlığı, "15 Ağustos Atılımı, çok başarılı ve sonuç alıcı askeri niteliğinin yanı sıra ideolojik, ulusal, toplumsal ve kültürel anlamda dirilişe yol açmış, özgürlüğe inancı ve umudu yaratmıştır. Bu inanç ve umut temelinde yürütülen silahlı mücadele Kurdistan’da toplumsal devrimi, özgür kadın devrimini, zihniyet devrimini ve kültürel devrimi geliştirmiştir" dedi. 

Kürt halkını inkar etmekten vazgeçmeyen ve Kürdistan’ı katmerli sömürgecilik statüsünden çıkarmak istemeyen uluslararası hegemonik güçler ile soykırımcı Türk devletinin, halen bunda ısrar ettiğine dikkat çeken Merkezi Karargah Komutanlığı, şöyle devam etti: "Eline her türlü vahşi savaş tekniği, yasaklı kimyasal silahlar, yasaklı bombalar verilen Türk devleti Kürt halkının üzerine saldırtılmaktadır. Kürt halkına kölelikten başka bir yaşamı layık görmeyen sömürgeci soykırımcı Türk devleti ve faşist AKP-MHP rejimi bu amaçları doğrultusunda büyük insanlık suçları işleme pahasına soykırım siyasetinde sonuç almaya çalışmaktadır. Özellikle son dört ayda Türk devleti tüm gücünü seferber etmiştir. Gerilla, tarihi bir direniş sergilemektedir. Son 7 yılda ve özelde son dört ayda gelişen tüm saldırılara karşı göğsünü siper ederek savaşan gerilla, işgalcilerin tüm planlarını bozmuştur. Gerilla direnişinin düzeyi, açığa çıkan yüce fedailik, çelikten irade ve büyük inanç, zaferini şimdiden garantilemiştir. 

15 Ağustos Atılımı’nın 39. yılını büyük bir gururla karşılarken, 38 yıllık silahlı meşru savaşımızın yarattığı değer ve kazanımlar temelinde daha büyük bir inançla zafere yürüyoruz. Bize diz çöktürmek isteyen düşman gerçekliği ve faşist cephe çöküşün eşiğine gelmişse hiç kuşkusuz Kurdistan Özgürlük Hareketi kahramanca direndiği ve fedaice savaştığı içindir. 15 Ağustos yılını büyük bir umut, zafer inancı ve mücadele kararlılığıyla karşılıyoruz. Büyük Komutanımız Egîd yoldaşın izinde zafer gerillacılığına olan inancı büyüterek Önderliğimizin ve halkımızın beklentilerine cevap olma sözümüzü yineliyoruz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.