Cami karşılığında hizmet!

  • Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Döşemealtı Şube Başkanı Engin Kurt, Alevi köylerine cami karşılığında hizmet verilmesine tepki göstererek, “Tamamen bir kıskacın iзerisine alınıyoruz” dedi.

Pirha’dan Cebrail Aslan’a konuşan Kurt, Aleviler üzerinde uygulanan baskı ve asimilasyon politikasının yeni olmadığını vurgulayarak, “Aleviler asırlardır kıyıma ve asimilasyona uğramış, Cumhuriyet tarihi ile beraber asimilasyon ve kıyımlar devam etmiştir. Hala aynı asimilasyon, aynı baskı ve aynı kıyımlara devam ediliyor” dedi.

Hacı Bektaş Veli dergahında cami

“Düşünün ki bizim en büyük inanç merkezimiz Hacı Bektaş Veli dergâhımız. Hacı Bektaş Veli dergâhımız içerisine cami yapılmış. Niye cami yapıyorsunuz? Bizim dergahımızın içerisinde caminin ne anlamı var? Ne amaçla yaptınız?” sözleriyle de Alevilere dönük asimilasyon politikalarını eleştirdi.

Aleviler eliyle yapılıyor!

“Camiyi yaptırmazsanız yolunuzu yapmayız, okul, su getirmeyiz” denildiğini belirten Kurt, “Aleviler tamamen bir kıskacın içerisine alınıyor. Bir insanı öldürmüyorsunuz ama boğazını sıkıp nefesiz bırakıyorsunuz! Geçmişteki aynı politika, aynı sistem devam ediyor” diye konuştu. Abdal Musa Dergahının yer aldığı köye de işaret eden Kurt, “O bölgede cami var ve bu cami de Aleviler eliyle yaptırılıyor. Biz bunlara nasıl ‘dur’ diyebiliriz?  Bu çok önemli bir şey” dedi. Sadece Alevilerin değil oy verdiği siyasi partilerin de buna ”dur” demesi ve bu konuda çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi.  ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.