Castillo söz verdi: Yolsuzluğa son vereceğiz

Dünya Haberleri —

Pedro Castillo yemin ederek görevine başladı / foto:AFP

Pedro Castillo yemin ederek görevine başladı / foto:AFP

  • Peru'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Pedro Castillo, ülkenin 200. bağımsızlık yıldönümünde yemin etti: “Halkın önünde yolsuzlukla mücadele edeceğimize ve yeni bir anayasa hazırlayacağımıza dair söz veriyorum.”

 

Güney Amerika ülkesi Peru'da 6 Haziran’da düzenlenen seçimleri kazanarak Peru’nun ilk köylü Cumhurbaşkanı olan Pedro Castillo, 33 milyon nüfuslu ülkenin 200. bağımsızlık yıldönümüne denk getirilen törende yemin ederek görevine başladı.

Başkanlık kuşağını devralan Castillo “Tanrı’nın, ailemin, köylülerin, yerli halkların, balıkçıların, doktorların, çocukların, gençlerin önünde cumhurbaşkanlığı görevimi yerine getireceğime yemin ediyorum” dedi.

Mesleki kariyerine ülkenin kuzeyindeki bir köyde öğretmen olarak başlayan 51 yaşındaki eski sendikacı Castillo, halka “yolsuzlukla mücadele” sözü verdi.

1993’te faşist eski cumhurbaşkanı Alberto Fujimuri tarafından hazırlanan anayasaya son vererek yeni bir anayasa hazırlayacaklarını söyleyen Castillo, “Seçim kampanyası boyunca iş dünyasının radikal sol korkusunu yatıştırmak için kamulaştırma yapacağımız söylendi. Bu tamamen yanlış. Biz ekonominin düzene girmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Castillo, 6 Haziran’daki seçimlerin ikinci turunda kazanmıştı ancak sağcı popülist partinin adayı Keiko Fujimori’nin üst üste itiraz etmesi nedeniyle zaferi on gün önce resmi olarak ilan edildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.