Çekildiği alanlara yeniden saldırdı

.

.

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap ve Metîna'da kışın çekilmek zorunda kaldığı alanlara yönelik yeni bir işgal saldırısı başlattı.

Türk ordusu, devam eden işgal saldırılarına son sevkiyatlarından ardından yenilerini ekledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamaya göre; Türk ordusu, kış sürecinde gerilladan aldığı ağır darbelerden dolayı geri çekilmek zorunda kaldığı alanlara yeniden saldırdı. Türk ordusu, 14 Temmuz’da Zap’ın Kurojahro Direniş Alanı; 19 Temmuz’da ise KDP’nin destek ve iş birliğiyle Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’nda işgal saldırıları başlattı. 20 Temmuz gecesi ise yoğun hava bombardımanlarından sonra 21 Temmuz sabahında Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı eklendi. Gerilla da Türk ordusunun yoğun savaş tekniği ve iş birlikçilerin desteğini arkasına alarak gerçekleştiği saldırılara cevap veriyor.

BİM'in devam eden savaşla ilgili paylaştığı detaylar şöyle:

Zap Bölgesi

* Türk ordusu, 10 Temmuz’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Tolhildan'ı savaş uçağı ve obüslerle bombalandı. Savaş uçağı bombardımanı ve obüs atışlarının devam ettiği 12 Temmuz’da, helikopterlerle asker indirildi. İşgalci Türk ordusu 14 Temmuz’da ise kış sürecinde geri çekilmek zorunda kaldığı Kurojahro Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Harun, Girê Şehîd Tolhildan ve Girê Şehîd Dîdar alanlarına helikopterlerle indirme yaptı. Türk ordusunun Saca, Kokerê, Kurojahro ve Karker Direniş Alanları’ndaki saldırıları devam etti.

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

* Gerilla, 19 Temmuz saat 07.00’de Girê FM Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi.

* Aynı alanda 20 Temmuz saat 17.10’de 1 jammer cihazı suikast taktiğiyle vurularak imha edildi.

* Aynı alan, 20 Temmuz saat 20.30’da savaş uçaklarıyla 41 kez, saldırı helikopterleriyle 22 kez bombalandı. Yoğun bombardımandan sonra saat 03.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Zagros’a helikopterlerle 10 kez indirme yapıldı.

* Ertesi gün saat 06.00’da Girê Şehîd Zagros’tan Girê Şehîd Şîlan’a doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, farklı taktiklerle 7 kez hedeflenip vuruldu ve ilerleyişi durduruldu.

Avaşîn Bölgesi

* Tabura Ereban Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 17 Temmuz saat 10.00’da ferdi ve ağır silahlarla etkili bir şekilde vuruldu; 3'ü öldürüldü. Türk ordusu, ölülerini saat 24.00’te helikopterle alandan kaldırdı.

Metîna Bölgesi

* Türk ordusu, 19 Temmuz saat 06.00’da Metîna’nın Girê Ortê alanında KDP güçlerinin olduğu yerden harekete geçip karadan ilerleyerek bir saldırı başlattı. KDP noktasından harekete geçen işgalciler, Neqeba Tirvaniş ve Şehîd Piling alanına doğru ilerledi. Yine KDP’nin Girê Ortê alanındaki noktasından 20 Temmuz saat 09.30’da harekete geçen Türk askerleri, Girê Ortê arazisine gözetleme araçları yerleştirdi. KDP güçleri, bulunduğu noktayı aleni bir biçimde işgalci Türk ordusunun harekat noktasına çevirip, buradan gerillaya saldırıya geçmesine yardım etti. KDP’nin işgalciler ile açıkça iş birliği yapıp destek verdiği bu saldırı sürüyor.

Bombardıman devam ediyor

* Türk ordusu, 11 ve 12 Temmuz’da Zap’ın Kokerê Direniş Alanı’ndaki mevzilerine 4 kez; Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki mevzilere de 20 Temmuz’da 1 kez taktik nükleer bomba attı.

* Türk savaş uçakları, 18 ve 19 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap'ı 3 kez; Metîna’nın Girê Ortê ve Girê Hakkarî alanlarını 5 kez; 20 Temmuz’da ise Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 7 kez, Girê Amediyê Direniş Alanı'nı 1 kez, Girê Cûdî Direniş Alanı'nı 41 kez bombaladı.

* Türk saldırı helikopterleri, 18-22 Temmuz’da Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı'nı 14 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı'nı 22 kez bombaladı.

* Türk ordusu, 17, 18, 19 ve 20 Temmuz’da Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê bölgelerini 519 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.