
'ATK'yi mesken tuttuk'
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan kitle, sık sık "Şehîd namirin" "Ey şehît riya te, riya me ye" ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı. YAKAYDER yöneticisi Welat Demir, "Kürt Halk Önderi Öcalan tarafından 'demokratik çözüm' süreci başlatıldı. Ama yine biz Kürt halkına Adli Tıp Kurumları'nın önleri mesken olmuş durumda. Temennimiz bundan sonra Kürt annelerinin yüreğinin yanmaması, zaman kaybedilmeden barışın getirilmesidir" dedi.
6 cenaze uğurlandı
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, Saydut ve Topaloğlu ile birlikte son 2 hafta içerisinde 6 yoldaşlarını daha buradan sonsuzluğa uğurladıklarını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından başlatılan barış süreci ile birlikte AKP'nin "artık cenazeler gelmiyor" dediğini ifade eden Tuncel, "Cenazeler gelmiyorsa bu Sayın Öcalan sayesindedir. AKP bunun için herhangi bir adım atmış değil, daha da ötesi savaş için elinden gelen her şeyi yapmaktadırlar" diye konuştu.
Dirisiyle nasıl barışacaksızın?
Bagok Dağı'nda bulunan Agît Suruç Şehitliği'ne yönelik asker saldırısına da değinen Tuncel, şunları ekledi: "AKP sözüm ona 'barış olsun' diyor. 'Kürtler ile barışalım' diyor. Kürdün ölüsüne tahammül etmeyen bir zihniyet dirisi ile nasıl barışacak. Mezarlara saldırı açıkçası savaş demektir. AKP bu konudaki tavrını bir kez daha ortaya koydu."
'Şehitlerimizin arkasındayız'
Tuncel'in konuşmasının ardından söz alan gerilla Saydut'un babası Mehmet Saydut ise, "Şehidimiz ailenin değil, tüm Kürdistan'ın şehididir. Kürdistan bugün hastadır. Bu hastalığın tedavisi ise, şehitlerimizin kanıdır. Kimse şehitlerin ardından ağlamasın. Kanımın son damlasına kadar şehitlerin yolunda olacağım" dedi.
Gerilla Topaloğlu'nun kardeşi Burhan Topaloğlu ise, "Ben sadece şehit Murat'ın kardeşi değil, tüm şehitlerin kardeşiyim. Şehit ailesi olarak sizlerden temennim bu davaya inanmak ve sonuna kadar arkasında olmaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gerilla Saydut'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mardin'e, gerilla Topaloğlu’nun ise Bingöl'e doğru yola çıkarıldı.
DİHA/İSTANBUL