24. gününe giren hamlenin sonuçlarına ilişkin YPG Basın Merkezi açıklamada bulundu. Önceki günkü çatışmalarda Mebruka ve Dehma’dan sonra çetelerin bir diğer önemli üs merkezlerinden Rawiya ile bir süre önce çeteler tarafından işgal edilen Til Xenzir köyü çetelerden temizlendi. YPG, alanda binlerce mayın bulunduğunu ve mayın temizleme faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti. 

Operasyonun Alya bölgesinde sürdüğünü belirten YPG, bu alanda Qitêm, doğu ve batı Sûs, Ferhiyê ve doğu Ferhiyê köyleriyle Mûbarek, Şamiyê, Dawid Elî ve ismi tespit edilemeyen birkaç küçük mezranın özgürleştirildiğini duyurdu. 

YPG açıklamasından sonra Hawar Haber Ajansı’na Serêkaniyê’nin 37 km. güneybatısındaki Acila köyünün de özgürleştirildiğini duyurdu. 


Kobanê cephesinde de ilerleme

Til Ebyad’da üslenen çeteler doğuda “Komutan Rubar Hamlesi” ile batıda ise Kobanê cephesinden sıkıştırılıyor. 256. gününe giren Kobanê direnişinde doğu cephesinde 3 köy daha özgürleştirildi.

YPG Basın Merkezi, önceki gün Kobanê’nin doğusunda çetelerin işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyon düzenlendiğini belirterek, Bîrhebêş, aşağı ve yukarı Bîrerêp köylerinin özgürleştirildiğini duyurdu. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısının netleştirilemediğini kaydeden YPG, “2 çete cenazesiyle birlikte 1 adet 120 mm’lik havan topu, 1 adet 14,5 mm’lik doçka, 3 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 5 adet B7 roketatar güllesi, 500 adet BKC mermisi, 4 adet raxt, 1 adet dürbün, 1 adet gece görüş dürbünü ve 2 adet telsiz cihaz ele geçirilmiştir” bilgisini verdi. 


HABER MERKEZİ