Cezaevi yönetimi görüşmüyor

- Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi ve Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Mardin, Elazığ, Malatya, Maraş ve Antep’te bulunan cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladıkları raporu açıkladı.
ÖHD Amed Şubesi’nde yapılan basın toplantısına, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, ÖHD Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Halise Dakarlı, Muharrem Şahin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkan vekilleri ve tutsak aileleri katıldı.
Raporu okuyan ÖHD Şube yöneticisi Muhittin Muğuç, yaşananlara dair cezaevi yönetimleriyle yapmak istedikleri görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Tutsakların maruz bırakıldığı hak ihlallerinin artarak devam ettiğini ifade eden Muğuç, detayları paylaştı.
Daha sonra söz alan tutsak annesi Yesure Tufan de açlık grevleri eylemlerinden kaynaklı uyuyamadıklarını dile getirdi. Tufan, “Çünkü biz anneyiz ve içimiz yanıyor. Tutuklarımızın sağlık sorunları var. Açlık grevlerine giriyorlar. Çocuklarımız orada ölüyor” diye konuştu. 42 yıldır yürüttüğü mücadeleye dikkati çeken Barış Annesi Tufan, açlık grevi eylemlerine sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, kamuoyuna şu çağrıda bulundu: “STK’ler, dünyanın dört tarafındaki Kürtler ayağa kalksın, bize yardımcı olsunlar. Anneler ağlamasın. Toprak altına yeteri kadar çocuğumuz var. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Artık yeter.”














