Cezaevi, heyete izin vermedi

.

.

  • Amed Barosu, İHD, ÖHD ve CİSST’ten oluşan heyetin, Diyarbakır 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanlarca darp edilerek parmakları kırılan Kurbani Özcan ile görüşmesine izin verilmedi. 

 Heyet üyeleri, ”Kapanmaya bağlı idari tatili, resmî tatilmiş gibi gerekçe göstererek mağdurla görüşmemize engel oldular.Bizleri Özcan ile görüştürmemeleri, Özcan’ın işkenceye uğradığı iddialarını güçlendirmektedir. Özcan ile görüştürülmemiz üzerine cezaevi müdürü ve savcısı ile görüşme gerçekleştirmek istedik, ancak onlar da ortada yoktu ve telefonlarımıza cevap vermediler” dedi.

 

Çıplak arama işkencesi

Bafra Cezaevi’ne sürgün edilen epilepsi hastası Selami Keleş, çıplak aramayı kabul etmemesi üzerine darp edilerek, hakkında soruşturma açıldı.  

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen epilepsi hastası Selami Keleş, ailesiyle gerçekleştirdiği haftalık telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini paylaştı. 7 Mayıs’ta götürüldüğü Bafra Cezaevi girişinde kendisine çıplak arama dayatıldığını aktaran Keleş, bunu kabul etmediği için 7 gardiyan tarafından bir odaya alındığını, soyulduğunu, darp edildiğini ve hakarete maruz kaldığını belirtti. 

Yaşadıklarını slogan atarak protesto ettiği için hakkında disiplin soruşturması açıldığını ifade eden Keleş, karantinaya alındığı iki metrelik odada ne battaniye ne nevresim ne de yastık olduğunu kaydetti. Keleş, ”Darp edildiğim gün yatamadım. Hastaneye de götürülüp, 45 dakika boyunca muayene olmayı bekledim. Bir dakika içinde doktor ‘bir şeyi yok’ diyerek beni tekrar cezaevine gönderdi. Şuanda karantinadayım” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.