Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 6 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Emin Doğan (29) 18 Kasım’da cezaevinde şüpheli biçimde ölü olarak bulundu. Cezaevi idaresi Doğan’ın “psikolojik sorunları nedeniyle” intihar ettiğini söylese de aile ölümü şüpheli buldu. Doğan’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine verildi. Cenazeyi alan aile, defnetmek üzere Batman’a hareket etti. Diktepe’de onlarca araçlık konvoyla karşılanan cenaze, Receba Köyü Mezarlığı'na getirildi. Doğan’ın cenazesi okunan duaların ardından defnedildi.

Cenazede konuşan DBP Batman İlçe Eşbaşkanı Şerif Yağız, “Doğan da tıpkı diğer şehitler gibi devlet zulmüne karşı geldiği için cezaevine girdi. Bütün şehitlerin anısı önünde saygı ile eğiliyorum” dedi. 

Ailenin verdiği bilgilere göre, Doğan’ın bir kardeşi de 7 ay önce tutuklu bulunduğu Batman Cezaevi’nde şüpheli biçimde ölü bulundu. Cezaevi idaresi bu olay için de “intihar” iddiasını ortaya attı.

Giresun’da tutsaklara saldırı

Giresun H Tipi Cezaevi’nde gardiyanların tutuklulara saldırdığı ve ağır yaralıların olduğu iddia edildi. 

Cezaevlerindeki yoğun hak ihlalleri haberlerinden biri de Giresun’dan geldi. Aralarında DBP Ağrı eski İl Eşbaşkanı Kasım Polat’ın da olduğu Giresun H Tipi Cezaevi’nde, yaklaşık 50 gardiyanın sabah saatlerinde koğuşlara baskın düzenleyip siyasi tutuklulara saldırdığı iddia edildi. Olayla ilgili bilgi veren tutuklu yakınları, kahvaltı yaptıkları sırada ortada hiçbir neden yokken baskın düzenlenip cop ve kalaslarla saldırıldığını ve saldırı sonucu 20 tutuklunun ağır yaralandığını aktardı.

Tutukluların saatlerce saldırıya maruz kaldığını belirten yakınları, Çayan Alkan isimli bir tutuklunun da kolunun kırıldığını söyledi. Darp edilen tutukluların tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı da belirtildi.