Cezaevinde korona salgını

  • Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde aynı koğuştaki 8 tutsak koronaya yakalandı. Fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılan iki tutsak, cezaevine geri götürüldü. 

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nde B-11 koğuşunda bulunan 11 kadından 8’i koronaya yakalandı. Kadınlardan Feriha Deyiş ve Emine Erol, 4 Mayıs’ta Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İki kadın, koronavirüsü testi için numuneler alındıktan sonra sağlık durumları ağır olmasına rağmen cezaevine geri götürüldü. 5 Mayıs’ta Deyiş ve Erol’un test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine yapılan testlerde 6 kadının daha salgına yakalandığı tespit edildi. Üç tutsak kadın ise temaslı oldukları gerekçesiyle başka bir odada karantinaya alındı. Deyiş ve Erol’un 6 kadınla birlikte aynı koğuşta karantinada tutuldukları aktarıldı. 

B-12 koğuşunda ise bazı tutsaklarda belirtilerin baş gösterdiği, ancak test yapılması için cezaevi idaresine yaptıkları başvurunun reddedildiği belirtildi. Bu koğuştaki üç tutsağın kronik rahatsızlıkları bulunduğu, Temmuz 2020’de yapılan ev baskınında köpekli işkenceye maruz kalan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi Rojbin Sevil Çetin’in ise kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; B-11 koğuşuna 3 Mayıs’ta gardiyanlar tarafından baskın yapıldı, koğuştaki tüm eşyalar arandı.  AMED

 

Şakran’da yasak protestosu

İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan DHKP-C’liler, korona salgını gerekçesiyle kitap ve yayınlara getirilen yasağı iki ayı aşkın bir süredir protesto ediyor. Aailelerinden edinilen bilgilere göre; tutsaklar her gün 12.00-17.00 saatleri arasında koğuş kapılarına vurarak, marş ve sloganlar atıyor. Yasak kaldırılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ailelerine ileten tutsaklar, cezaevi idaresiyle yapılan görüşmede kendilerine, “Bizim kararımız değil. Savcılığın talebidir” denildiğini paylaştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.