Cezayir ve Tunus'ta orman yangınları

Dünya Haberleri —

Cezayir'de orman yangınları sürüyor/foto: AFP

Cezayir'de orman yangınları sürüyor/foto: AFP

  • Küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen aşırı sıcaklar nedeniyle dünyanın birçok noktasında yangınlar sürüyor. Cezayir’in 18 eyaletinde çıkan yangınlarda 70’den fazla kişi hayatını kaybetti, Tunus’ta ise 450 hektarlık alan kül oldu.

 

Küresel ısınmanın merkez üssü olarak görülen Akdeniz bölgesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Cezayir’de 18 eyalette 71 noktada yaşanan yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 70’den fazla insanın hayatını kaybettiği, binlerce hektarlık alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Ülkede 3 günlük yas ilan edilirken, Cezayir Başkanlığı yaptığı açılamada Avrupa Birliği'yle uçak kiralama anlaşması yapıldığı belirtti.

Sıcaklar 50 dereceye dayandı

Tunus’ta ise 9 Ağustos’ta başlayan yangınlar sonucu 450 hektarlık alan kül oldu. Ülkenin kuzey ve kuzeybatısında etkili olan yangınlar henüz kontrol altına alınmış değil. Sıcakların 50 dereceye vardığı Tunus’ta önümüzdeki günler de yüksek hava dalgasının süreceği belirtiliyor.

Uluslararası Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) bu yılki yangınları “yeni tip yangınlar” kategorisinde göstermiş ve Akdeniz’de meydana gelen yangınlar nedeniyle yarım milyon hektardan fazla ormanlık alanın yok olabileceğini açıklamıştı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.