Cinayeti protesto, suç sayıldı

Deniz Poyraz eylemi

Deniz Poyraz eylemi

  • Deniz Poyraz’ın katledilmesinin protesto edildiği eyleme katılan F.Ö. hakkında “Örgüt propagandası” suçlamasıyla açılan davada, pankart ve dövizler suç delili olarak gösterildi.

HDP Mersin İl Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi’nin (Tevgera Jinên Azad-TJA), İzmir'de katledilen Deniz Poyraz için gerçekleştirdiği açıklama dava konusu oldu. Akdeniz ilçesindeki Barış Parkı’nda 6 Temmuz 2021’de yapılan açıklamaya katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı F.Ö. hakkında "Örgüt propagandası" iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame, Mersin 2.Ağır Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, HDP ve TJA’lı kadınların Poyraz için yaptığı açıklama “terörize” edilerek, açıklamaya katılan F.Ö. hakkında "örgütün önem atfeden günlerinde yapılan eylem ve etkinliklere katıldığı yönünde bilgiler elde edildiği” ileri sürüldü. 

F.Ö.'nün 28 Eylül'de belediye çalışanlarına dönük operasyonda gözaltına alınarak, sevk edildiği Mersin Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldığı bilgisine de yer verilen iddianamede, kadınların taşıdığı “Kadın mücadelemiz Deniz’lerin izinde tecridi kıracak faşizmi yenecek” yazılı pankart ile "Jin jiyan azadî", "Deniz Poyraz ölümsüzdür" gibi sloganlar suç delili olarak gösterildi. İddianamede, F.Ö.'ye ilişkin "Örgüt propagandasına dönüştürülen eyleme katılarak, grupla birlikte örgüt propagandası içerecek şekilde slogan atarak, 'PKK/KCK örgütünün' silahlı eylemlerini meşru gösterecek, övecek ve bu yöntemleri teşvik edecek şekilde propaganda yaptığı anlaşılmakla..." diye belirtildi. 

“Örgüt propagandası” suçlaması yönetilen F.Ö., soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde suçlamaları reddetti. F.Ö.'nün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. MA/MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.