Deniz için barış şarkıları

Kadın Haberleri —

Deniz Poyraz kadın korosu

Deniz Poyraz kadın korosu

  • İzmir’de kadına yönelik şiddet ve katliamlara karşı bir arada duran kadınlar bir koro kurdu. Deniz Poyraz’ın adını koroya veren kadınlar, Türkçe, Kurmançki, Kurmanci ve Ermenice barış türkülerini söyleyecek.

İzmir Çiğli’de kadına yönelik şiddet ve katliamlara karşı bir arada duran kadınlar bir koro kurdu.  Amatör ruhla oluşturulan koroya katledilen tüm kadınlar anısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl örgütüne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın adı verildi.

Türkçe, Kurmançki, Kurmanci ve Ermenice dillerinde barış türkülerini söyleyecek olan kadınlar, böylelikle erkeklerin katlettikleri kadınların anılarını yaşatmak istiyor.

 

 

Koroda yer alan kadınlardan Hatice Erdoğan, “HDP İl binasında katledilen kadın arkadaşımızın adını yaşatmak istedik. Özgün bir kadın korosu, bütün katledilen kadınlar yaşatmak amacımız. Sadece Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partili) değil her kurumdan kadınlar var. Bütün kadınları kucaklamak istiyoruz” diyor.

Jinnews’ten Melike Aydın’a konuşan Erdoğan, koro henüz yeni olduğu için repertuara karar veremediklerini ancak Türkçe, Kirmanckî, Kurmancî ve Ermenice türküler söyleyeceklerini söylüyor.

Haftada bir prova alan ekip 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sahneye çıkmayı planlıyor.

Kadınların sanat aracılığıyla sosyalleştiğini ve katılımın çok yoğun olduğunu söyleyen Erdoğan, şu bilgileri veriyor: “Kadınlar erbane, saz kursu da istiyor. Bunun için de 8 Mart sonrasında çalışmalarımız olacak.” İZMİR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.