Cinsiyet eşitliği için çalışan dernek

Kadın Haberleri —

Maha Al-Masri

Maha Al-Masri

  • Filistin’de toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine kurulduğu 1987’den bu yana çalışma yürüten Kırsal Kadınları Geliştirme Derneği, 3 bini aşkın üyesi ve 56 şubesiyle kadına ve kız çocuklarına dönük şiddeti ve ayrımcılığı önlemek üzerine projeler geliştiriyor.

Filistin’de toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine kurulduğu 1987’den bu yana çalışma yürüten Kırsal Kadınları Geliştirme Derneği, 3 bini aşkın üyesi ve 56 şubesiyle kadına ve kız çocuklarına dönük şiddeti ve ayrımcılığı önlemek üzerine projeler geliştiriyor.

Kadının her alanda güçlenmesi hedefi

Jinha’dan Nagham Karajeh’e konuşan Derneğin Gazze Şeridi Şube yöneticilerinden Maha Al-Masri, cinsiyet eşitliği çalışmalarının yanı sıra, ekonomik güçlendirme, sosyal ve siyasi katılım, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında birçok projeye imza attıklarını kaydetti.

44 kooperatif kuruldu

Bu kapsamda kadınların özellikle ekonomik özgürlüğünü kazanması için 44 kooperatif kuruldu. Yine toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin belgelenmesi için çalışmalar yürütüldü.

Maha Al-Masri aynı zamanda şiddeti azaltmak, kadınlara haksızlık eden inanç ve gelenekleri değiştirmek için erkeklere de eğitim verdiklerini belirterek, kadın örgütleri arasında güçlü bağların oluşturulması gerektiğini kaydetti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.