Cizîr’de HDP binasına baskın

HDP Cizîr İlçe Örgütü açıklama

HDP Cizîr İlçe Örgütü açıklama

  • HDP Cizîr İlçe Örgütü binası, polis tarafından basıldı. HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, “Baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı geri adım atmayacağız” dedi. 

Şirnex’in Cizîr ilçesinde HDP binasına dün sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Baskında, bir bilgisayar, “Cizre’de Abluka” adlı kitapçık ile Mazlum Doğan’ın fotoğrafına el konuldu. Polisler, arama sonrası binadan ayrıldı. Baskının, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi. 

İçerideki aramanın tamamlanmasının ardından partililer ile birlikte Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şirnex milletvekilleri Nevroz Uysal ve Zeki İrmez, DBP, HEDEP Şirnex il ve ilçe örgütleri yöneticileri, ÖHD üyesi avukatlar, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri parti binasına geldi. 

Bina önünde konuşan HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, parti binalarının hukuksuz bir şekilde basıldığını söyledi. Güngen, “Bütün demokratik haklarımız engelleniyor. Demokratik siyasetin önünü kapatıyorlar. İki yıl içinde üç defa ilçe binamız basıldı ve arkadaşlarımız gözaltına alındı. Baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı geri adım atmayacağız. Asla bizi yıldıramayacaklar. Bedeli ne olursa olsun halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesini savunacağız” dedi.

Ardından konuşan HEDEP Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, yıllardır siyasi soykırım operasyonlarıyla yüz yüze kaldıklarını ifade etti. Yapılan polis baskınının hukuksuz olduğunu dile getiren Uysal, şunları söyledi: “Bu siyasi baskınlarla ne siyasetimizi ne de mücadelemizi yok edebilirler. Her kente partimize yönelik saldırılar devam ediyor. Genel seçimlerde nasıl ki yöneticilerimiz, arkadaşlarımız gözaltına alınarak tutuklandıysa, bugün yine seçimlere yaklaşınca benzer baskınlar başladı. Seçimlerden önce çalışmaları yürütecek herkesi tutuklamaya ve insanları seçim çalışmalarında yer almasını engellemeye çalışıyor. Halkımız bu baskılardan dolayı geri adım atmayacaktır.”

Öte yandan ilçede yapılan ev baskınlarında Yeşil Sol Parti Cizîr ilçe yöneticisi Umut Hakkolu’nun gözaltına alındığı öğrenildi. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.