
Cizre Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra işçi kıyımına gidildi. 90 kişi işten çıkarılırken bu kişilerin yerlerine AKP gençlik ve kadın kollarından 150 kişi alındı. "Güvenlik” amaçlı Dicle kıyısının ıslahı, beton ve asfalt dökümü, ışıklandırma ve mobesse kamerası takılması haricinde bir çalışma yok.
Açık usule göre yapılması gereken ihaleler kapalı yapılırken, kime verildiği ise açıklanmıyor. BDP’li belediye döneminde sağlık merkezi olarak kullanılan hizmet binası, şuan Kültür Merkezi adı altında AKP’nin kadın ve gençlik merkezine dönüştürülmüş. Belediye’de işe alımlara burada karar veriliyor.
Kayyum sonrası işe alınan personel belediyeye uğramadığı için iş yükü artmış durumda. İşten çıkarılmayla tehdit edilen işçiler, göreve gelmeyen AKP’li personelin işini de yapmak zorunda bırakılıyor. Taşeron firma sahipleri “tek taraflı şirketin feshi”yle tehdit ediliyor. Böylece işçi çıkarmaları ve onların yerine AKP’nin istediklerini almaları sağlanıyor.
ÖZGÜR AYDIN / ANF / ŞIRNAK