Çocuk işçiliği artıyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), çalışmak için okullarını bırakmak zorunda kalan çocukların sayısında artış yaşandığını açıkladı.

BBC’ye konuşan ILO Başkanı Gilbert Houngbo, küresel ekonomik sorunlar nedeniyle dünyanın dört bir yanında on milyonlarca çocuğun geleceğinin tehdit altında olduğunu vurguladı.

Seks işçiliğine zorlanıyorlar

Çocukların bazılarının seks işçiliğine de zorlandığını belirten Houngbo, hükümetlerin acil adımlar atması gerektiğini ekledi: “Covid etkisine bir de enflasyondaki artış eklenince durum daha da kötüleşti. Derhal kararlı adımlar atılmazsa sorun büyümeye devam edecek.”

Dünya genelinde çocuk işçiliğine karşı 20 yıldır verilen mücadelenin ilk defa 2020 sonrasında sekteye uğradığını belirten, Houngbo yeni verileri henüz yayımlamadıklarını fakat bu verilerin çocuk işçiliğinde kötüleşmeye işaret ettiğini aktardı.

Yasa dışı sektörlerle mücadele edilmeli

Houngbo çocuk işçiliğin yoksul ve orta gelirli ülkelerin yanı sıra zengin ülkelerde de görüldüğünü, en çok çalıştırıldıkları sektörünse tarım, madencilik ve inşaat olduğunu kaydetti.

Her ülkenin farklı koşulları nedeniyle farklı yaklaşımlara ihtiyaç duyduğunu belirten Houngbo, eğitim ve iş imkanlarının iyileştirilmesine ek olarak yasa dışı sektörlerle mücadele edilmesi gerektiğini de söylüyor.

UNICEF Sosyal Politikalar ve Koruma Programı Direktörü Natalia Winder-Rossi ise “Ailelerin çaresizliği, çocukların hayatlarının geri kalanını etkileyecek zor kararlar vermelerine yol açıyor” dedi. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.