Çocuklarımızın hayalleri bizimdir

  • Şehit ve gerilla annesi Fatma Şêx Mihemed, “Çocuklarımızın özgür, onurlu ve barış içinde yaşama hayallerinden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Girê Spî’nin savaş cephesi sınırında bulunan Zinar Bir köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Fatma Şêx Mihemed, 5 çocuk annesi. Fatme Şêx Mihemed’in 5 çocuğundan ikisi şehit, biri ise QSD savaşçısı. YPG savaşçısı Zinar Kobanê, 2017’de Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde DAİŞ’e karşı savaşta şehit düştü;  Zinarin Zinar ise HPG şehitlerinden. 

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Girê Spî ve köylerini roket ve havanlarla bombalıyor. Saldırılar nedeniyle siviller şehit düşüyor, evler de hasar görüyor. İşgalci Türk devletinin saldırıları nedeniyle geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler de zarar görüyor. Saldırılara rağmen köylerinden çıkmayan halk, topraklarının Türk devletinin işgalinden kurtarılması için Girê Spî Askeri Meclisi savaşçılarına destek veriyor.

ANHA’ya konuşan Fatma Şêx Mihemed, kaldıkları köyün savaş cephesine birkaç kilometre uzaklıkta olduğunu bu nedenle sürekli Türk devletinin saldırılarının hedefinde olduğunu belirtti.  İşgalci Türk devletinin katliamlar gerçekleştirdiğini, çocukları katlettiğini ve evleri yıktığını kaydeden Fatma Şêx Mihemed, “Saldırılara rağmen şehitlerimizin direnişine, topraklarımıza ve ülkemize bağlıyız. Kızım Zinarin kardeşi Zinar’ın şehit düşmesinden sonra 2017’de HPG’ye katıldı. Heftanîn’de gerilla yoldaşlarının yanında işgalci Türk devletine karşı savaştı ve şehadete ulaştı. Onların direniş ve mücadelesine sahip çıkmak için köylerimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Saldırılara tepki gösteren Fatma Şêx Mihemed, “Kimsenin sınırına saldırmadık. Bizler bu toprakların sahipleriyiz ve işgalci Türk devleti bağımsızlığımızı ihlal ediyor. Çocukların, kadınların ve hayvanların ne günahı var ki, top, havan ve roketlerle katlediliyorlar?” diye sordu.

Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Fatma Şêx Mihemed, şunların altını çizdi: “Çocuklarımızın özgür, onurlu ve barış içinde yaşama hayallerinden vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimizin intikamını alacağız ve işgali sonlandıracağız.”  HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.