Çocukların gizliliğini ihlal etti

Dünya Haberleri —

Microsoft

Microsoft

  •  Teknoloji devi Microsoft, Xbox hesapları başlatan çocuklar hakkında yasa dışı bir şekilde veri topladığı ve çocukların gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle 20 milyon dolar ödeyecek.

Şirket, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile vardığı anlaşma sonucunda hem 20 milyon dolar ödemeye hem de çocuk oyuncuların korumalarını artırmayı da içeren yeni bir anlaşmaya imza attı.

Öte yandan FTC, Microsoft’un ebeveynleri çocukların verilerini topladıkları için bilgilendirmediklerini tespit etti. Microsoft, ebeveynlerin onaylarını almayarak 13 yaş ve altındaki çocukların kişisel verilerini gerekenden daha uzun süre elinde tutmak ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nı ihlal etmekle suçluyor.

Bir ceza da Amazon’a

Geçtiğimiz hafta çevrimiçi alışveriş devi Amazon da benzer bir ceza almıştı. Amazon, sesli asistanı Alexa’nın çocukların seslerini ve konum bilgilerini kaydederek kullanıcıların gizliliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle 25 milyon dolar ödeyecek. Öte yandan Amazon’a, kameralı kapı zili üreten Ring hakkında da gizlilik ihlali suçlaması yöneltildi. Amazon bunun için de 5,8 milyon dolarlık ödeme yapacak. WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.