Çöl’de baharat savaşları

Kültür/Sanat Haberleri —

Dune: Çöl Gezegeni

Dune: Çöl Gezegeni

  • Uzun zamandır beklenen “Dune: Çöl Gezegeni” Avrupa sinemalarında gösterime girdi. 

Uzun zamandır beklenen “Dune: Çöl Gezegeni” Avrupa sinemalarında gösterime girdi. Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı “Dune” romanınından uyarlanan film, oyuncu kadrosundan efektlerine, hikâyesinden yönetmenine kadar pek çok açıdan heyecan uyandırıyor. Filmin yönetmen koltuğunda “Arrival”, “Sicario” ve “Blade Runner 2049” gibi filmlere imza atan Denis Villeneuve oturuyor.

Uzak bir gelecekte geçen “Dune”, ailesi çöl gezegeni Arrakis’i yöneten Paul Atreides’in hikâyesini anlatıyor. Filmin başkahramanı genç asilzade Paul Atreides’in ailesini ve evrenin geleceğini kurtarmak için benzeri olmayan enerji kaynağı “baharat”ın uğruna verdiği gezegenlerarası mücadeleyi anlatan  filmin kadrosu da çok güçlü. Zendaya ve Timothée Chalamet’in yanı sıra Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Javier Bardem gibi birbirinden önemli isimler “baharat” mücadesinde izleyeceğimiz isimler arasında.

Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenleri yöneten rakip feodal ailelerin hedefi Arrakis gezegenini ele geçirmek.

Dünya prömiyerini 78. Venedik Film Festivali’nde yapan “Dune: Çöl Gezegeni” dikkat çekici bir bilimkurgu örneği. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.