CPT: Diyalogu sürdürüyoruz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

  • Öcalan üzerindeki tecride dair Kürt siyasetçilerin hazırladığı dosyayı teslim alan CPT, konunun takipçisi olduğunu söyledi. 

 

Avrupa Konseyi (AK) binası önünde nöbet tutan Kürt siyasetçiler, hazırladıkları dosyayı önceki gün CPT’ye teslim etti. Kürt siyasetçilerin tecride ve Türkiye cezaevlerindeki hak ihlallerine dair hazırladığı dosyayı teslim alan CPT yetkililerinin, “İmralı’daki gelişmeleri ve yaşananları önemsiyoruz. Sürekli olarak konunun takipçisiyiz. CPT’nin kuruluşu itibarıyla içeride yaptığımız çalışmalar dışarıda pek görünmüyor. Ne yaptığımızı açıklayamıyoruz fakat bu konu üzerinde aktif olarak çalışıyoruz. Daha önce 2019’da İmralı’ya ilişkim bir raporumuz vardı. Bu raporda belirttiğimiz ihlaller var. Bu ihlallerin ortadan kaldırılması için Türkiye ile diyalog sürecimiz aktif bir şekilde sürüyor ve bunu da devam ettireceğiz” dedikleri öğrenildi. 

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Öcalan ile İmralı Adası’nda bulunan diğer tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’dan herhangi bir haber alınmaması üzerine geçtiğimiz günlerde Bursa İnfaz Hakimliği, Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu,  ulusal ve uluslararası hukuk kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine başvuruda bulundu.

Avukatların Bursa İnfaz Hakimliği’ne yaptığı görüşme başvurusu üzerine Öcalan hakkında 12 Ekim’de 6 aylık avukat görüş yasağı, 18 Ağustos’ta ise 3 ay aile görüş yasağı verildiği ortaya çıktı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.