DAİŞ yeniden canlandırılmaya çalışılıyor

Kadın Haberleri —

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Bürosu açıklama

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Bürosu açıklama

  • Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Bürosu, Türk devletinin BM’nin sorumluluğundaki merkezi vurarak 4 çocuğu katletmesini ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını yaptığı bir açıklamayla kınadı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Bürosu, Türk devletinin BM’nin sorumluluğundaki merkezi vurarak 4 çocuğu katletmesi ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları yaptığı bir açıklamayla kınadı. Hesekê’de Kadın Bürosu Yürütme üyesi Ezize Hiso tarafından yapılan açıklamada Uluslararası Koalisyon ve Rusya’nın saldırılar karşısındaki sessizliğine de tepki gösterildi.

Ezize Hiso, “İşgalci Türk devleti, Kürt halkına ve bölge halkının geneline karşı yürüttüğü soykırım,  bölgedeki devrim hareketinin başlangıcından bugüne kadar devam ediyor” dedi.

Türk devletinin son zamanlarda Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik SİHA saldırılarını arttırdığını dile getiren Hiso, saldırılar sonucuda çok sayıda insanın ve çocukların katledildiğini belirtti. DAİŞ’e karşı mücadele Koalisyon Güçleri’yle birlikte savaşan komutanların da hedef alındığını ve şehit edildiğini dile getiren Hiso devamla şunları belirtti: “Birkaç gün önce işgalci Türk devletine ait SİHA’lar, Hesekê-Til Temir yolu üzerinde Uluslararası Koalisyon’un üssüne yakın ve BM kontrolünde olan kız çocukları eğitim merkezini hedef aldı. Bombardıman sonucunda 4 kız çocuğu şehit düştü ve birçok kişi yaralandı. Bu saldırı terörün zirvesidir. Bu saldırı, bölgede yenilen DAİŞ’in intikamını alma ve Türk devletinin bölgedeki ve dünyadaki çıkarlarını gerçekleştirmek için yeniden canlandırma kapsamına giriyor.” 

Türk devletinin saldırına göz yuman uluslararası toplumu, BM’yi ve Rusya’yı kınayan Ezize Hiso, aynı zamanda bu güçleri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.