
DAIŞ çetesinin Cizîrê Kantonu’nun güney ve batı sınır hatlarına yönelik saldırıları aralıksız bir biçimde sürüyor. Bu alanlardaki çatışmalarda 83 DAİŞ çetesi üyesi öldürüldü. Kobanê bölgesinde ise 29 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Rojava’daki operasyon ve çatışmalarla ilgili şu detaylar paylaşıldı.
Serêkaniyê’nin 23 km güneybatısında bulunan Rawiya kasabasının güneyinde önceki sabah DAİŞ tarafından başlatılan saldırılar tümüyle püskürtüldü. Bu alanda yaşanan çatışmalarda, 32 çete üyesi öldürüldü. Öldürülenler arasında Ebu Omer El-Iraqî isminde bir çetebaşı da bulunuyor.
Bu alandaki çete saldırılarını püskürten savaşçılar, gece saatlerinde Rawiya ile Til Temir’in 23 km batısındaki Alya kasabası arasında kalan bölgede bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda hedeflenen 2 stratejik tepe tümüyle DAİŞ‘ten temizlendi. Bu alanda yaşanan çatışmalarda, 8 çete üyesi öldürüldü.
Til Xenzîr’de yeniden
Aynı gece Serêkaniyê’nin 22 km güneybatısında bulunan Til Xenzîr alanında yeni bir saldırı düzenleyen DAİŞ çetesine karşılık verildi. iki ayrı noktada yoğunlaşan çatışmalar ardından saldırılar püskürtüldü. Uluslararası Koalisyon’nun hava desteği verdiği çatışmalar sırasında bir adet tank, bir adet panzer ve bir adet 23 mm’lik doçka imha edildi. Bu alandaki çatışmalarda 18 çete üyesinin öldürüldüğü tespit edildi.
DAİŞ çetesi dün sabah saatlerinde Til Hemis-Til Berak kasabalarının güney sınır bölgesinde 2 ayrı saldırı düzenledi.
Saat 04.00 sıralarında Hiwêş Köyü’nde başlatılan saldırı şiddetli çatışmaların ardından püskürtüldü. Bu alandaki çatışmalarda 17 çete üyesi öldürüldü; 13’ünün cesedi sahada kaldı.
Saat 06.00 sıralarında da Irak sınırı yakınlarında bulunan Xizêla Köyü’nden yeni bir saldırı başlatıldı. İlk saldırıları kırılan çete grupları tank ve ağır silahlarla saldırılarını sürdürmeye çalıştı. Bu alanda da ilk tespitlere göre 13 çete üyesi öldürüldü. Alandaki çatışmalar dün öğleden sonra da devam ediyordu.
YPG Basın Merkezi, “Son 24 saat içinde bu alanlarda yaşanan çatışmalarda büyük bir irade ve kararlılıkla mücadele yürüten 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.
Kobanê’de 184. gün
Türk devletinin desteği ve teşvikiyle Kobanê’ye saldıran DAİŞ çetesine karşı devam eden direniş, 184. gününde.
Kobanê kırsalındaki operasyonlarına devam eden YPG/YPJ savaşçıları, önceki gece Kobanê’nin güneyindeki 2 stratejik noktayı daha özgürleştirdi. Mecbele ve Yukarı Bîr Hiso Köyü tümüyle temizlendi. Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda, 27 çete üyesi öldürüldü.
Kobanê’nin güneydoğusunda da önceki gece bir operasyon yapıldı. Şêro Köyü yakınlarındaki çete mevziilerinin hedeflendiği operasyonda, 2 çete üyesi öldürüldü.
ANHA/HABER MERKEZİ