DAİŞ’li vatandaşlarınızı alın

  • QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Hol Kampı’nda bulunan yabancı uyruklu DAİŞ unsurlarının ülkelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin, QSD-YPG-YPJ’nin desteğiyle Hol Kampı’ndan yürüttüğü “İnsani ve Güvenlik Operasyonu” ikinci gününde de devam etti. Yürütülen operasyona ilişkin açıklama yapan Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, gerekli denetim sağlanana kadar devam edileceğini bildirdi. Açıklamada, “28 Mart sabah saat 04.00’te başlatılan bu operasyona toplam 5 bin güvenlik gücü katılmıştır. DAİŞ’in Hol Kampın’daki hücre yapılanmasını dağıtarak, kampı DAİŞ çetelerinden temizlemeyi esas alan bu operasyon planlandığı gibi sürüyor. Operasyonun ilk günün de toplam 9 DAİŞ’li yakalanmıştır. Yakalanan kişiler arasında Ebu Seed El İraqi kod adıyla bilinen ve uzun süre DAİŞ’e eleman katma faaliyetlerinde bulunan bir çete üyesi de bulunmaktadır. Operasyonumuz devam edecektir.”

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, operasyona ilişkin sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yaptı. Ebdi, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Güçlerimiz DAİŞ unsurlarını tutuklamak ve sivilleri korumak için Hol Kampı’nda bir İnsani ve Güvenlik Operasyonu başlattı. Kamptaki koşulları ve istikrarı sağlamak için yabancı ülkelere vatandaşlarını geri alma ve Hol’da daha fazla insani destek verme çağrımızı yeniliyoruz.”

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud ise operasyona ilişkin ANF’ye yaptığı değerlendirmelerde, kampın uzun süredir kurulduğunu; Baxoz ve Hecîn bölgelerinden çoğunluğu DAİŞ’lilerin aileleri kaldığını söyledi. Kampta DAİŞ zihniyetinin halen devam ettiğine dikkat çeken Nuri Mehmud, DAİŞ’e ait gizli hücrelerin de bulunduğuna vurgu yaptı. Nuri Mehmud açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Kampta çoğunluğu çocuk olmak üzere siviller de yaşıyor. DAİŞ’liler kamptaki çocukları da etkiliyor. Bu durum böyle devam ederse ileriki süreçte ‘terörist’ kişilerin yaratılması potansiyeli bulunuyor. Operasyonu kampta ‘terör’ faaliyetleri yürütenlere karşı yapıyoruz. Kampta mahkeme kuruyorlar. Bu da kamptakiler üzerinde tehlike oluşturuyor. Buradan dışarıya ‘terör’ yayma endişesi yaratıyor. Bu yıl içerisinde 47’den fazla kişi farklı şekillerde (silah, bıçak vb.) katledildi. Bu operasyonlar tehlike potansiyeli yaratanlara dönük gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda bu zihniyetin tehlikesi altına giren toplumda bu etkiyi bitirmek için düzenleniyor. Esas olarak DAİŞ’li aileleri o zihniyetten kurtarmak istiyoruz. Hedefimiz budur ve bu doğrultuda operasyonlar yapılıyor. Elimizden geldiğince sivilleri ve çocukları bunlardan kurtarmaya çabalayacağız. Bunların etkisinden kurtulmalarını sağlayacağız. 15 gün gibi bir süre içerisinde bu operasyonu bitirmeye çalışacağız.”

Dün öğle saatleri itibarıyla kamp içinde yakalanan DAİŞ çetesi elemanı sayısı 32’yi buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.