Muhaliflerin yerel Koordinasyon Komiteleri tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Daraya’’da gerçekleştirdiği katliamda insanların infaz edilerek cesetlerinin yakıldığını belirtildi. İddiayla ilgili yayınlanan bir videoda, bir camide yan yana yatırılmış cesetler bulunuyor. Muhalifler yaşamını yitirenlerin çoğunun, ev baskınlarında baş ve göğüslerine hedef alınarak öldürüldüğünü iddia etti.
Merkezi İngiltere’’de bulunan ve Müslüman Kardeşler’e yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye ordusunun Daraya’’da 5 gün sürdürdüğü saldırısında, cumartesi ve pazar günü 320 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Gözlemevi de Daraya’da yaşananları muhaliflere karşı katliam olarak tanımladı.
Muhaliflerin iddialarıyla ilgili yorum yapmayan Suriye devlet televizyonu ise Daraya’’nın ‘terörist’ artıklarından’ temizlendiğini bildirdi.
Suriye ordusu, muhaliflerin elinde bulunan 200 bin nüfuslu Daraya kentine büyük operasyon düzenleyerek kenti önceki gün ele geçirmişti.
ŞAM