Davaya rağmen sınır dışı ediliyor!

Yurt Dışı Haberleri —

Kamuran Akın ve ailesi

Kamuran Akın ve ailesi

  • Türkiye’de hakkında “örgüt üyesi” olduğu gerekçesiyle dava açılan Kamuran Akın’ı Almanya sınır dışı etmek istiyor. 2019 yılında geldiği Almanya’da yaptığı iltica başvurusu reddedilen Akın, Eichstätt'taki sınır dışı merkezinde tutuluyor.

Şırnaklı Kamuran Akın hakkında İstanbul’daki siyasi faaliyetlerinden ötürü dava açıldı. Birlikte yargılandığı bir kişiyle ilgili mahkeme 98 yıl ceza keserken, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle Akın’la ilgili son duruma ilişkin bilgi alınamıyor. Söz konusu dava nedeniyle 2019 yılında Almanya’ya iltica eden Akın’ın iltica başvurusu devam eden davasına rağmen 2 kez reddedildi. Eşi ve çocukları da 2022 yılında İsviçre’ye gelerek iltica başvurusunda bulunan Akın, 9 Aralık’ta Alman polisi tarafından gözaltına alınarak, Eichstätt’taki sınır dışı merkezine götürüldü.

İsviçre’den oturum Almanya’dan ret

Kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Kamuran Akın’ın eşi Meryem Akın, “Kamuran’ın Türkiye’de yargılandığı davaya ilişkin gizlilik kararı var. Ancak bu davada onunla birlikte yargılanan arkadaşlarına İsviçre iltica hakkı verdi. Almanya ise eşimin iltica başvurusu reddediyor. Sınır dışı edilirse ağır cezalara maruz kalmasından endişe ediyoruz” diyerek, sınır dışı kararının durdurulmasını talep etti.

HDP Beyoğlu çalışanıydı

Hakkındaki davaya ilişkin bilgi ve belgeleri Almanya’daki resmi yetkililere veren Akın’ın dosyasında HDP Beyoğlu İlçe Teşkilatı’nın da bir açıklaması bulunuyor. Akın’ın 2014-2015 yılında HDP Beyoğlu ilçesinde siyasal faaliyetlerde bulunduğu, mahalle sözcülüğü yaptığı belirtilen açıklamada, Akın’ın evi ve iş yerinin HDP’ye yönelik operasyonlarda birçok kez basıldığı, zarar verildiği belirtilerek, “Tüm bunlar da ‘terör örgütüne’ yapılmış operasyonlar olarak lanse edildi” ifadelerine yer verildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.