DBP'de konferans hazırlığı

Faruk Tatlı

Faruk Tatlı

  • Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 12 Kasım’da 6. Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirecek. Kongre öncesi ise 5 Kasım’da Amed’de büyük bir konferans düzenlenecek. “Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuralım” şiarıyla yapılacak konferansa, Kurdistan ve Türkiye kentlerinden binlerce kişinin katılımı öngörülüyor. MA’ya konuşan DBP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Faruk Tatlı, gerçekleştirecekleri konferansın önemli olduğunu söyledi. 

DBP, 5 Kasım'da Amed'te gerçekleştireceği büyük konferansa hazırlanıyor. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 12 Kasım’da 6. Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirecek. Kongre öncesi ise 5 Kasım’da Amed’de büyük bir konferans düzenlenecek. “Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuralım” şiarıyla yapılacak konferansa, Kurdistan ve Türkiye kentlerinden binlerce kişinin katılımı öngörülüyor. MA’ya konuşan DBP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Faruk Tatlı, gerçekleştirecekleri konferansın önemli olduğunu söyledi. 

Tatlı, 2015’te küçülmeye gittiklerini ve Şubat 2021’deki kongre sonrası “Kurdistan’da örgütlenme” şiarıyla 20 ilde yeniden örgütlendiklerini, Türkiye kentlerinde de danışma büroları açarak örgütlülüklerini büyüttüklerini hatırlattı. Tatlı, kongre öncesi birçok konuda tartışma yürüttüklerini ve halk toplantılarında yol haritasına dair öneriler aldıklarını aktardı. 5 Kasım’da da geniş katılımla halkla bir araya gelineceğini belirten Tatlı, bu konferansta yol haritalarını açıklayacaklarını kaydetti. Tatlı, “Bilindiği gibi siyasi partilerin kongrelerini Ankara’da yapma gibi bir zorunluluğu var. Biz daha çok Ankara’da temsili kongre yapacağız. Asıl kongre ve konferansımızı Amed’de halkla buluşup yapacağız. Burada yeni dönem yol haritamızı ve yeniden yapılanmamızı tartışacağız” diye konuştu. 

Yeniden örgütlü mücadele

Genel seçimler sonrası örgütlülükte dağınıklık konusunun en çok tartıştıkları konu olduğunu aktaran Tatlı, şunları ifade etti: "Asıl amacımız Kurdistan’da yeniden örgütlülüğü sağlamak. Örgütlülüğü sağlayıp, mücadeleyi yükseltmek. Bugün Türkiye siyasetine bakıldığında ciddi bir tıkanma ve tekrarı yaşama söz konusu. Bu tıkanmayı aşma noktasında DBP’ye ciddi rol ve misyon düşüyor. Bunu halka, siyasetin merkezine yansıtmak açısından güçlü bir irademiz de söz konusu. Bu kongre örgütlülük noktasında ciddi bir virajdır aynı zamanda.” 

Ortadoğu coğrafyasında önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçtiklerine dikkati çeken Tatlı, “Kürt halkı olarak örgütlülüğümüzü güçlendirmek, birlikteliğimizi sağlama noktasında ciddi bir çaba harcamalıyız. 5 Kasım’daki konferans bu açıdan önemli ve tarihidir” dedi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.